13:13 02.10.2022

Україна стане членом НАТО після перемоги над РФ - глава делегації Ради в ПА НАТО

2 хв читати
Україна стане членом НАТО після перемоги над РФ - глава делегації Ради в ПА НАТО

Україна стане членом НАТО в Україні після своєї перемоги над Російською Федерацією, вважає глава делегації Верховної Ради в Парламентській асамблеї НАТО Єгор Чернєв (фракція "Слуга народу").

"Сподіваюся, що НАТО і нас зможе прийняти дуже швидко, тому що де-факто ми зараз дуже швидко йдемо відповідно до стандартів НАТО у військовій частині і сподіваюся, що після закінчення війни де-факто перетворитися в де-юре, і ми станемо членом НАТО без будь-яких ПДЧ (плану дій щодо членства НАТО-ІФ) і дуже швидко", - сказав Чернєв в ефірі єдиного телемарафону в неділю.

За словами народного депутата, не йдеться про підтримку війни Північноалантичним альянсом, а про те, "що буде після війни, після нашої перемоги, щоб ми отримали гарантії безпеки у вигляді парасольки НАТО".

"Ми ж розуміємо, що Росія не заспокоїться і через три-п'ять-десять років, коли вона акумулює ще раз свої ресурси, вона знову спробує захопити або частину території, або всю Україну", - наголосив Чернєв.

Він також зазначив, що після 24 лютого (повномасштабної агресії РФ) багато членів Альянсу змінили на користь України своє ставлення до питання про її членство в НАТО.

"І зараз, якщо це не така полум'яна підтримка, то точно вони готові розглядати, в якому форматі і як Україна буде... ставати членом НАТО... Можуть бути якісь сюрпризи з Угорщиною, як завжди, але я думаю, що це не стане великою проблемою", - сказав Чернєв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА