12:22 02.10.2022

Керівники комітетів з європейських справ парламентів країн ЄС закликали посилити ізоляцію РФ - заява

1 хв читати
Керівники комітетів з європейських справ парламентів країн ЄС закликали посилити ізоляцію РФ - заява

Глави парламентських комітетів з європейських справ країн - членів Європейського Союзу закликали держави і міжнародні організації посилити ізоляцію Росії і засудили фейкові референдуми, проведені на тимчасово окупованих територіях України.

"Ми закликаємо всі держави і міжнародні організації негайно засудити незаконні дії Кремля на тимчасово окупованих територіях України і посилити ізоляцію Росії", - йдеться в заяві, оприлюдненій на пресконференції в Києві.

Керівники комітетів також закликали партнерів чітко заявити Росії, що єдиною відповіддю на її спроби анексії, шантажу і ультиматумів буде посилення підтримки України для її перемоги над агресором.

"Ми закликаємо всі країни зробити висновки про справжні наміри Росії і посилити підтримку України у протидії російській агресії", - наголошується в документі.

Представники парламентів держав ЄС наголосили, що Луганська, Донецька, Запорізька, Херсонська області та Крим є суверенними територіями України.

Вони висловилися за швидкий початок переговорів про вступ України в ЄС і закликали РФ негайно припинити військову активність в Україні, вивести з її території свої армію і озброєння.

Заяву підписали перший віцепрезидент Європарламенту Отмар Карас, голови та заступники комітетів з європейських справ парламентів Чехії, Люксембургу, Данії, Естонії, Фінляндії, Словенії, Румунії, Німеччини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА