06:36 07.09.2022

Ми зможемо збудувати з новим британським прем'єром глибокі результативні відносини – Зеленський

1 хв читати
Ми зможемо збудувати з новим британським прем'єром глибокі результативні відносини – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський вважає, що зможе побудувати з новим прем'єр-міністром Великої Британії Ліз Трасс глибокі результативні відносини.

"Щойно говорив із новим прем'єр-міністром Великої Британії пані Ліз Трасс. Це була її перша розмова у новому статусі з іноземним лідером – і це велика честь для України. Я привітав пані прем'єр-міністра з початком роботи на посаді та відчуваю, що ми зможемо побудувати глибокі та результативні відносини", - сказав він у відеозверненні у вівторок увечері.

Час, коли пані прем'єр-міністр розпочинає роботу, дуже складний, зазначив Зеленський.

"Російський енергетичний шантаж, постійні намагання держави-терориста дестабілізувати політичну ситуацію в Європі й у вільному світі, постійна російська дезінформація... Але, зберігаючи нашу єдність, працюючи в повній координації, ми і це можемо подолати", - сказав він.

За його словами, "обговорили, як ще посилити тиск на Росію, щоби ціна за агресію для неї постійно зростала. І щоб так само постійно зростала оборонна підтримка нашої держави".

"Почув дуже вагомі слова і щодо нашої співпраці, і щодо майбутніх гарантій безпеки для України, і щодо відбудови нашої держави. Дуже важливо, що Велика Британія зберігатиме лідерську роль у консолідації вільного світу та захисті свободи", - сказав президент.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА