19:54 13.05.2022

Європейський чиновник допустив ухвалення шостого пакета санкцій ЄС проти РФ єдиним блоком

2 хв читати
Європейський чиновник допустив ухвалення шостого пакета санкцій ЄС проти РФ єдиним блоком

Чергові санкції ЄС проти РФ перебувають у стадії обговорення і, ймовірно, будуть схвалені єдиним пакетом, заявив журналістам високопоставлений європейський чиновник.

"Це державам-членам вирішувати, розділяти пакет чи ні, але цей пакет має внутрішню єдність, яку слід зберегти. Фактично, він буде прийнятий єдиним блоком", - сказав співрозмовник ЗМІ у п'ятницю в Брюсселі, знайомлячи журналістів на умовах анонімності з порядком денним Ради ЄС із закордонних справ 16 травня. Йому було поставлено питання про те, чому ЄС не може розділити санкції та прийняти вже готову їх частину, доки тривають дискусії навколо нафтового ембарго.

Водночас на питання, чи можливі винятки для низки найбільш залежних енергетично від Росії країн при введенні нафтового ембарго, функціонер ЄС відповів: "Наразі у Coreper (Комітеті постійних представників країн ЄС) точаться дискусії про цей шостий пакет санкцій. Я не хочу висловлюватися про це. Дискусії тривають. Я не можу висловлюватися про зміст санкцій: буде включена нафта чи ні, і якими можуть бути можливі різні підходи до держав-членів".

За його словами, слід адаптуватися до різних ситуацій, прагнучи при цьому поставленої мети, адаптація до існуючих реалій обговорюється в Coreper.

Високопоставлене джерело ухилилося від відповіді, чи обговорюватиметься цей аспект під час зустрічі міністрів закордонних справ у майбутній понеділок, зазначивши, що не може робити таких конкретних передбачень, але впевнений, що фінальний результат буде позитивним.

Він не погодився з припущенням, що складності навколо шостого пакета санкцій виникли через те, що вони не були досить добре продумані.

"У сфері санкцій треба ставити високі цілі, або ви нічого не досягнете. На столі немає поганих пропозицій. Це пропозиції, спрямовані на високі цілі", - заявив чиновник ЄС, додавши, що коли проєкт розглядається 27 членами союзу, їм потрібен час на його вивчення. Санкції, на його переконання, добре сформульовані - і в результаті буде досягнуто згоди.

"Буде згода, буде єдність, і наші дії щодо Росії будуть потужними та рішучими", - упевнений він.

Напередодні агентство Bloomberg з посиланням на дипломатів ЄС передало, що деякі країни Євросоюзу вважають за необхідне розглянути можливість відстрочення запровадження заборони на імпорт російської нафти на випадок, якщо її не підтримає Угорщина.

"У деяких країнах Євросоюзу кажуть, що, можливо, настав час подумати про відтермінування ініціативи про заборону (на імпорт) російської нафти, щоб продовжити роботу щодо решти запропонованого пакета санкцій у разі, якщо союз не зможе переконати Угорщину підтримати ембарго", - пише агенція.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА