13:16 23.04.2022

Порошенко закликав Канаду прийняти акт про ленд-ліз та запропонував включити Христю Фріланд до Ради фінансових донорів України

2 хв читати
Порошенко закликав Канаду прийняти акт про ленд-ліз та запропонував включити Христю Фріланд до Ради фінансових донорів України

П'ятий президент України, народний депутат Петро Порошенко (фракція "Європейська солідарність") подякував уряду Канади за підтримку України та закликав Канаду прийняти акт про ленд-ліз для України.

"Нам необхідний акт про ленд-ліз. Саме такий, який був під час Другої світової війни. Необхідним сьогодні є все – від продовольства до амуніції, включаючи важку зброю, важкими гаубицями, важкими мінометами, боєприпасами. І це те, що може змінити правила гри у цій війні. Можете собі уявити, що майбутнє світу залежить лише від 300 танків, 1000 бронемашин, 500 гаубиць та 100 винищувачів", - наводить слова Порошенка, сказані ним в ефірі телеканалу CBC News, пресслужба "Євросолідарності" в суботу.

За його словами, за таких умов дуже важливими є скоординовані зусилля та світова солідарність з Україною, які здатні зміцнити Україну для того, щоб викинути російські війська з території України.

"Під час зустрічі країн "Групи семи" Христя Фріланд (заступник прем'єр-міністра Канади - ІФ) була однією з тих, хто виступив з ініціативою надання України фінансової допомоги у розмірі $24 млрд. Думаю, це чудова ідея, якби Христя Фріланд була у складі Ради донорів для супроводу використання цих коштів. Для спрямування їх на відповідні реформи. З тим, щоб повоєнна Україна була і краща, і сильніша, і ще більш демократична, європейська, і ще більш вільна країна", – наголосив Порошенко.

Він також запросив Христю Фріланд та Джастіна Трюдо відвідати Україну.

"Христя, ми чекаємо на вас в Україні. Це дуже важливий час для візиту разом з прем'єр-міністром Джастіном Трюдо, також дуже добрим другом України та моїм гарним другом", – підсумував нардеп.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА