15:55 17.09.2021

Влада має врахувати рекомендації Венеціанської комісії до законопроекту про олігархів - нардеп Рахманін

2 хв читати
Влада має врахувати рекомендації Венеціанської комісії до законопроекту про олігархів - нардеп Рахманін

Чинна редакція антиолігархічного законопроекту жодним чином не позбавляє олігархів впливу в Україні, й ухвалювати його в такому вигляді немає сенсу, вважає народний депутат фракції "Голос" Сергій Рахманін.

Як повідомляє прес-служба "Голосу" в п'ятницю, нардеп переконаний, що було б доречно, якби парламент дочекався висновку Венеціанської комісії щодо зазначеного законопроекту, перш ніж ухвалювати його в другому читанні.

"Якщо Верховна Рада ухвалить в цілому законопроект №5599, не дочекавшись висновків Венеціанської комісії, це завдасть шкоди репутації держави і поставить під сумнів щирість намірів влади очистити політику від корупційного впливу", - зазначив Рахманін.

За його словами, незважаючи на те, що рекомендації Венеціанської комісії не є обов'язковими до виконання, ВР не варто ухвалювати цей законопроект, доки європейські конституціоналісти не зроблять своїх висновків.

"Змістовного навантаження цей законопроект не несе: за достатньо довільною процедурою неуповноважений орган - РНБО, що суперечить Конституції, визначає коло осіб олігархами і вносить в якийсь дивний реєстр. Далі все. Ніяких стягнень, санкцій чи обмежень. Яким чином це може примусити олігархів бути законослухняними і відповідальними, про що неодноразово говорив сам президент, я особисто не знаю. Цей законопроект здебільшого про піар", - наголосив нардеп.

Він зазначив, що той, хто "хоче боротися з олігархами, робить це, а хто не хоче - вигадує дивні законопроекти".

"Це така маленька моральна сатисфакція людям, з якими ти змушений перебувати в одному політичному просторі, на яких не можеш або реально боїшся впливати", - переконаний Рахманін.

Нардеп наголосив, що закон, в разі його ухвалення, нічого не дасть у царині очищення країни від корупційного впливу олігархів, адже в "Україні нині достатньо інструментів для реальної боротьби з олігархами".

"За кількістю різноманітних силових структур ми, напевно, абсолютний чемпіон в Європі: у нас є Офіс генпрокурора, Нацполіція, СБУ, НАБУ, САП, ДБР, АМКУ, БЕБ. Якщо якійсь із цих структур не вистачає повноважень, Верховна Рада охоче розгляне можливість їх розширення. Але це має відбуватися в межах Конституції", - резюмував нардеп.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА