12:24 27.04.2021

Пєсков: Порядок денний можливої зустрічі Путіна та Зеленського може стосуватися лише двосторонніх відносин, не має торкатися питань врегулювання ситуації на Донбасі

2 хв читати
Пєсков: Порядок денний можливої зустрічі Путіна та Зеленського може стосуватися лише двосторонніх відносин, не має торкатися питань врегулювання ситуації на Донбасі

У Кремлі схвалюють ініціативу президента України Володимира Зеленського про проведення зустрічі із президентом РФ Володимиром Путіним, але наголошують, що цей діалог має зачіпати виключно питання двосторонніх відносин, заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

"Бажання розмовляти завжди можна тільки схвалювати", - сказав Пєсков журналістам.

За його словами, заступник керівника адміністрації президента Дмитро Козак "перебуває в постійному контакті з Офісом президента України".

Пєсков нагадав, що "абсолютно чітко було викладено президентом (Росії - ІФ) його ставлення до ініціативи поговорити, до можливого наповнення такого діалогу".

"Такий діалог може стосуватися лише проблематики двосторонніх відносин. Тобто цей діалог не може здійснюватися виходячи з цілей пошуків урегулювання на південному сході України", - наголосив прес-секретар президента.

Як повідомлялося, напередодні президент України Володимир Зеленський заявив про підготовку до зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним, відповідне доручення дано керівнику Офісу президента Андрію Єрмаку.

"Мені здається, все йде до того, що ця зустріч відбудеться. Я справді запропонував (Путіну - ІФ) і це чули - зустрітися на Донбасі. Президент Російської Федерації підтвердив намір зустрітися. Він запропонував це зробити у Москві. Я вже дав завдання керівнику Офісу президента Андрію Єрмаку, щоб він зв'язувався з Адміністрацією президента Путіна, щоб вони знайшли порозуміння, знайшли терміни та місце, де ми можемо зустрітися", - сказав Зеленський, відповідаючи на запитання журналіста у понеділок.

Він зазначив, що "головне - у суті розмови, а місце та час є деталями".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА