18:44 30.03.2021

Нардеп "Слуги народу" просить прискорити ухвалення закону про відповідальність держслужбовців за подвійне громадянство України та РФ

2 хв читати
Нардеп "Слуги народу" просить прискорити ухвалення закону про відповідальність держслужбовців за подвійне громадянство України та РФ

Законодавство, що регулює громадянство в Україні, вже давно й безнадійно застаріло, зазначає народний депутат фракції "Слуга народу" Олег Дунда.

Як повідомляє прес-служба парламентарія, депутат закликає ухвалити законопроект про подвійне громадянство як невідкладний. "Ситуація, коли в країні, яка вже сім років захищає своїх громадян і територію від агресії північного сусіда, не працюють інститути громадянства, не ведеться реєстр обліку громадян із подвійним громадянством і повністю відсутні механізми захисту наших громадян, які були змушені отримати паспорти РФ, - це пряма загроза нашій національній безпеці", - вважає Дунда.

Дунда разом із колегами з фракції Олександром Аліксійчуком і Дмитром Микишею наприкінці січня зареєстрував у Верховній Раді законопроекти №4640 про правове забезпечення наявності іноземного громадянства у громадян України та №4641 "Про встановлення адміністративної та кримінальної відповідальності за порушення, пов'язані з подвійним громадянством". Наразі законопроекти перебувають на розгляді парламентського комітету з прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій, національних меншин і міжнаціональних відносин.

Дунда закликає комітет і Верховну Раду прискоритися і розглянути ці законопроекти в невідкладному режимі, оскільки, за його словами, консервація ситуації та затягування врегулювання питання подвійного громадянства становить загрозу національній безпеці України в умовах гібридної війни з РФ.

При цьому він назвав безпрецедентним прикладом ігнорування і затягування ухвалення законопроекту про подвійне громадянство довибори до Верховної Ради в окрузі №50 у Донецькій області, де, за даними ЦВК, перемагає власник паспорта РФ Андрій Аксьонов. "Якби зареєстровані мною з колегами законопроекти №4640 і №4641 були ухвалені, то такі "аксьонови" не могли б ні реєструватися кандидатами, ні голосувати. Адже ми всі добре розуміємо, чиї інтереси представлятиме в нашій українській Верховній Раді громадянин Росії і які цінності він захищатиме", - сказав Дунда.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА