16:27 19.02.2021

"Євросолідарність" лідирує в електоральному рейтингу українських партій - дослідження КМІС та SOCIS

2 хв читати
"Євросолідарність" лідирує в електоральному рейтингу українських партій - дослідження КМІС та SOCIS

Шість партій - "Європейська солідарність", "Опозиційна платформа - За життя", "Слуга народу", "Батьківщина", "Сила і честь", "Українська стратегія Гройсмана" - подолали б п'ятивідсотковий бар'єр, якби вибори до Верховної Ради відбулися найближчої неділі.

Такими є результати загальнонаціонального дослідження, спільно проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) та центром SOCIS 11-16 лютого 2021 року і представленого на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю.

Згідно з результатами дослідження, рейтинг партій в Україні очолює "Європейська солідарність", за яку проголосували б 19,2% респондентів із тих, хто має намір піти на вибори і визначився з перевагами. За "ОПЗЖ" віддали б голоси 17,8% тих, що визначилися, за "Слугу народу" - 17,6%, за Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" - 11,4%, за партію "Сила і честь" - 8,5%, за партію "Українська стратегія Гройсмана" - 5,3%.

Високі шанси на проходження до парламенту зберігає Радикальна партія Олега Ляшка, за яку проголосували б 4,8% тих, що визначилися. За Всеукраїнське об'єднання "Свобода" мають намір проголосувати 3,4% респондентів, що визначилися, за Партію Шарія - 2,9%, "Голос" - 2,8%, партію "За майбутнє" - 2,7%. Рівень підтримки інших партій - менше ніж 1% українців, що визначилися з вибором, у кожної.

Крім того, 8,5% із загальної кількості опитаних не визначилися з вибором або не змогли визначитися з відповіддю, 10,4% не хочуть підтримувати якусь партію, а 2,6% не мають наміру брати участь у виборах.

Соціологічне дослідження проводили центр SOCIS та КМІС на всій території України, окрім окупованих територій АР Крим, частини Донецької та Луганської областей методом телефонного інтерв'ю CATI. Було опитано 3000 респондентів. Результати репрезентативні на рівні всієї країни за показниками віку від 18 років. Статистична похибка вибірки становить +/- 1,8%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА