16:28 18.10.2020

"Євросолідарність" вимагає від влади Одеси припинити спроби перейменування проспекту Небесної Сотні і готує позов до суду

1 хв читати
"Євросолідарність" вимагає від влади Одеси припинити спроби перейменування проспекту Небесної Сотні і готує позов до суду

Одеська територіальна організація партії "Європейська Солідарність" подає до суду на мера міста Геннадія Труханова за спробу перейменувати проспект Небесної Сотні.

"Дотримуючись принципів європейської інтеграції, розвитку демократичних традицій і зміцнення прав людини, Україна продовжуватиме рухатися від тоталітарного радянського минулого. Ми засуджуємо і виступаємо проти маніпуляцій і провокацій, а також політичних ігор навколо ностальгії деяких співгромадян. Майбутнє України - в цивілізованій європейській родині", - йдеться в заяві на сторінці організації в Facebook.

У політсилі переконані, що дія міської влади Одеси є передвиборчим популізмом і провокацією, спробою створити черговий розкол всередині українського суспільства в місті і заробити політичні очки.

"Ба більше - ці дії лицемірні, адже з часу перейменування минули роки, але тільки перед виборами ця тема зацікавила людей у кабінетах на Думській площі", - зазначають у "Євросолідарності".

Перейменування проспекту і повернення йому радянської назви є прямим порушенням законів України, тому така ініціатива не має жодної юридичної перспективи йдеться в заяві.

"Подвиг і самопожертва Небесної Сотні - одна з трагічних сторінок нашої історії, це ціна, яку платить наше суспільство за право самоідентифікації, за суверенітет і незалежність. Одеса - не совок! Одеса - європейське місто з європейським майбутнім", - зазначають у "Євросолідарності".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА