16:12 10.10.2020

Фракція "Батьківщина" ініціює зміни до бюджету у зв'язку з поширенням коронавірусу в Україні - Тимошенко

2 хв читати
Фракція "Батьківщина" ініціює зміни до бюджету у зв'язку з поширенням коронавірусу в Україні - Тимошенко

Фракція "Батьківщина" планує ініціювати внесення змін до бюджету, щоб передбачити гроші на забезпечення пацієнтів із COVID-19 безкоштовними тестами та ліками під час стаціонарного та амбулаторного лікування, а лікарів - гідною зарплатою і доплатами, заявила голова партії Юлія Тимошенко.

"20 жовтня ми ініціюватимемо перегляд того рішення щодо бюджету, яким виділялися гроші на COVID-19. Це потрібно для того, щоб перерозподілити кошти й спрямувати їх, у тому числі на безкоштовні ліки, на безкоштовні тести, як в державних, так і в приватних лабораторіях, і обов'язково на заробітні плати лікарям. Потрібно, щоб медики отримали обіцяну надбавку в 300%. Нам потрібно сьогодні з усього світу зібрати наших лікарів додому і забезпечити їх гідними зарплатами, не нижчими, ніж у сусідній Польщі", - заявила Тимошенко під час спілкування з медиками Прилуцької центральної міської лікарні в Чернігівській області, повідомляє прес-служба партії.

Тимошенко також озвучила програму з п'яти кроків, які мають бути негайно втілені для запобігання поширенню коронавірусу.

Так, вона пропонує відкрити єдину багатоканальну гарячу лінію, куди зможуть звертатися українці з симптомами коронавірусу, забезпечити хворих безкоштовними тестами, які братимуть протягом доби після звернення на гарячу лінію і робитимуть за 24 години, а також створити мобільні бригади, забезпечені автотранспортом, засобами індивідуального захисту та наборами для тестування, щоб хворим не доводилося виходити з дому. Крім того, програма Тимошенко передбачає надавати безкоштовні ліки для пацієнтів із підтвердженим COVID-19 і розгорнути додаткові ліжкомісця для хворих на коронавірусну хворобу.

Тимошенко наполягає, що безкоштовне тестування мало бути організоване набагато раніше.

"Батьківщина" неодноразово наголошувала на необхідності залучення до тестування приватних клінік - із тим, щоб для людей це тестування було безкоштовним. Утім, влада пішла на це лише зараз, під тиском опозиції! Така ж ситуація наразі складається і з залученням вітчизняних потужностей для виробництва кисню та медичного обладнання. Україна могла б забезпечувати людей необхідними засобами й сприяти їх виробництву у власній країні. Але чомусь на такі важливі рішення у влади не вистачає політичної волі", - наголосила вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА