20:33 01.10.2020

МЗС України протестує в зв'язку з військовим призовом громадян України в Криму

1 хв читати
МЗС України протестує в зв'язку з військовим призовом громадян України в Криму

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест в зв'язку з призовом Російською Федерацією на військову службу громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та м.Севастополь.

"Згідно з міжнародним гуманітарним правом, зокрема, Конвенції про захист цивільного населення під час війни, державі-окупанту забороняється примушувати осіб служити в її збройних або допоміжних силах, а також чинити тиск і вести пропаганду на користь добровільного вступу до армії", - йдеться в оприлюдненій в четвер заяві МЗС України щодо незаконного призову українських громадян, що проживають в Криму, до збройних сил РФ.

У заяві наголошується, що РФ порушує норми міжнародного права, здійснюючи призов захищеного населення в свої збройні сили, переслідуючи в кримінальному порядку осіб, що відмовляються від такої служби, а також проводячи масові військово-пропагандистські заходи із залученням населення всіх вікових категорій, включно з неповнолітніми, в умовах стрімкого поширення коронавірусного захворювання Covid-19.

"З початку окупації РФ провела вже 11 кампаній, під час яких близько 25 тисяч людей були незаконно призвані в збройні сили РФ. РФ повинна припинити такі правопорушення і неухильно дотримуватися зобов'язань держави-окупанта", - наголошується в заяві.

В українському зовнішньополітичному відомстві також закликали світову спільноту "належним чином відреагувати на порушення міжнародного гуманітарного права і прав людини на тимчасово окупованих територіях України".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА