19:20 17.09.2020

Лавров не чекає прориву у виконанні Мінських домовленостей за нинішнього уряду України

2 хв читати
Лавров не чекає прориву у виконанні Мінських домовленостей за нинішнього уряду України

У Москві не розраховують на будь-який прогрес у виконанні мінських домовленостей при президенті України Володимирі Зеленському, заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров.

"Я не думаю, що за нинішнього українського уряду, як і при попередньому президенті, буде якийсь прогрес у виконанні Мінських домовленостей, хоча б тому, що про це публічно говорить сам президент Зеленський, віце-прем'єр Резніков, який відповідає за роботу в контактній групі з врегулювання ситуації на Україні. Також про це говорить міністр закордонних справ України Кулеба", - сказав Лавров в інтерв'ю телеканалу RTVI.

"Вони заявляють, що Мінські домовленості потрібні, їх не можна розривати, бо на цих домовленостях і на звинуваченні Росії в їх невиконанні ґрунтується політика Євросоюзу і США щодо продовження санкцій проти Російської Федерації", - зазначив глава російського МЗС.

"Тим не менш, таке перекручене розуміння суті Мінських домовленостей, вірніше спроба звалити все на Росію, хоча Росія там жодного разу не згадана, глибоко проникло в свідомість наших європейських колег, включно з Францією і Німеччиною, які, будучи співавторами Мінських домовленостей разом із нами, українцями і Донбасом, не можуть не розуміти, що українці просто спотворюють свої обов'язки, намагаються від них відійти і нав'язати інше прочитання Мінських домовленостей", -наголосив Лавров.

"Але навіть і в цьому випадку звучать заяви з вуст перелічених мною товаришів, а також колишнього президента України Кравчука, який зараз очолює українську делегацію в Контактній групі в рамках Мінського процесу, про те, що Мінські домовленості в такому вигляді нездійсненні, їх треба переробити, поставити "з ніг на голову" і для початку віддати Донбас під контроль українського уряду і армії, а вже потім думати, які реформи на цій території України можна буде проводити", - сказав міністр.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА