17:52 17.06.2020

Понад 48% одеситів підтримують Труханова

2 хв читати
Понад 48% одеситів підтримують Труханова

Понад 48% жителів Одеси готові підтримати на місцевих виборах нинішнього мера Геннадія Труханова, свідчать результати соціологічного опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг".

Згідно з результатами дослідження, серед кандидатів у мери лідером у рейтингу є Труханов, якого готові підтримати 48,7% тих, хто визначився і має намір взяти участь у виборах.

Також 13,7% могли б підтримати екс-голову Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі, 8,5% - чинного нардепа від "Опозиційного блоку" Сергія Ківалова, 7% - народного депутата від партії "Слуга народу" Олексія Леонова, 5,3% - екс-депутата Одеської міськради Дмитра Співака, 5,1% - народного депутата фракції "Опозиційна платформа - За життя" Тетяну Плачкову, 4,1% - екс-нардепа Едуарда Гурвіца. Рейтинг інших кандидатів - менше ніж 3%.

При цьому моделювання другого туру виборів мера показало, що за умови виходу в нього Труханова і будь-якого з інших потенційних кандидатів, чинний мер одержав би перемогу. Так, у парі з Леоновим із результатом - 60% проти 18%, у парі з Плачковою - 61% проти 14%, з Саакашвілі - 59% проти 22%, зі Співаком - 57% проти 17%.

Водночас до чверті опитаних ще не визначилися з вибором або не хочуть брати участі в голосуванні в зазначених комбінаціях другого туру виборів мера.

Зазначається, що серед місцевих політиків найкраще одесити ставляться до Труханова - 60% позитивно, до Ківалова позитивно ставляться - 36%, до Саакашвілі - 28%, до нардепа від партії "Опозиційна платформа - За життя" Миколи Скорика – 27%, до екс-нардепа Сергія Гриневецького - 26%, до Гурвіца - 25%, до Співака позитивно ставиться 21%.

Крім того, одесити більше задоволені діяльністю місцевої влади, ніж центральної. 56% опитаних задоволені діяльністю мера Труханова, 31% - не задоволені. 44% сказали, що задоволені роботою президента Володимира Зеленського, 48% - дали протилежні оцінки.

Дослідження проводилося з 29 травня до 2 червня 2020 року. Аудиторія: жителі Одеси від 18 років і старше. Вибірка репрезентативна за віком і статтю. Вибіркова сукупність: 1200 респондентів. Метод опитування: CATI (computer-assisted telephone interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера), на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження: не більше ніж 2,8%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА