11:58 15.05.2020

У ФРН відмовили у звільненні "Північного потоку-2" від правил газової директиви ЄС - заява

2 хв читати
У ФРН відмовили у звільненні "Північного потоку-2" від правил газової директиви ЄС - заява

Федеральне мережеве агентство ФРН відмовило у звільненні "Північного потоку-2" від правил газової директиви ЄС, ідеться в заяві регулятора, поширеній у п'ятницю.

Агентство повідомляє, що "заявку Nord Stream 2 AG на звільнення від регулювання частини "Північного потоку-2" було відхилено".

Посол України в Німеччині Андрій Мельник так прокоментував це рішення: "Велика перемога в Берліні: щойно німецький незалежний регулятор Bundesnetzagentur ухвалив остаточне рішення про відмову надати проекту "Північний поток-2" виняток із законодавства ЄС! Навіть якщо тепер долю Nord Stream2 вирішуватиме німецька Феміда, Україна вдячна Німеччині за солідарність!" - написав він у Twitter у п'ятницю.

Акціонерне з обмеженою відповідальністю Nord Stream 2 AG направило заявку на початку 2020 року. Теоретично можливість звільнення від регулювання передбачається в законодавстві ФРН, але поширюється тільки на газопроводи, які були добудовані до травня 2019 року. Газопровід Nord Stream 2 не був добудований. У заявці акціонерного товариства наводився той аргумент, що поняття "добудований" або "завершено" не потрібно трактувати вузько, але регулятору цього здалося недостатньо.

Фахівці вважають, що власник Nord Stream 2 подасть апеляцію до Вищого земельного суду Дюссельдорфа. У Федеральному мережевому агентстві виданню, у свою чергу, повідомили, що після того, як учасники процесу ознайомляться з документом, буде ухвалено остаточне рішення. Термін на ознайомлення закінчується 8 травня.

4 квітня минулого року Європарламент затвердив оновлену директиву (закон Євросоюзу), що поширює правила газового ринку ЄС на трубопроводи, прокладені з країн, які не входять до союзу, зокрема Nord Stream 2 ("Північний потік 2"). Серед головних положень директиви - поділ компаній, що постачають газ, і компаній, його транспортують. Це означає, що компанія-оператор "Північного потоку 2" має бути незалежною від "Газпрому", а 50% його пропускної потужності мають резервуватися для альтернативних постачальників. Винятки можливі, але тільки зі схвалення Єврокомісії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА