08:37 05.05.2020

Адміністрація США попередила про можливе втручання Росії в президентські вибори 2020 року

2 хв читати
Адміністрація США попередила про можливе втручання Росії в президентські вибори 2020 року

Міністерство внутрішньої безпеки США розіслало американським штатам меморандум, в якому попереджає, що Росія може спробувати втрутитися в майбутні поточного року президентські вибори і зазначило можливі методи втручання, повідомило агентство Associated Press.

У меморандумі, названому "Можлива російська тактика напередодні виборів в США 2020 році", наявному в розпорядженні агентства, підкреслюється, що чиновники адміністрації Трампа продовжують бити на сполох з приводу "перспектив майбутнього втручання" Росії в американську політику.

Документ попереджає про вісім можливих методів російського втручання, називає їх "високими" і "помірними" загрозами.

Серед "високих" загроз - можливість того, що Росія може зламати і викрасти інформацію, "як це було під час кампанії 2016 року", коли електронні листи передвиборчого штабу кандидата від Демократичної партії Гілларі Клінтон "були вкрадені російськими військовими хакерами і опубліковані WikiLeaks".

До інших загроз "високого" ступеня міністерство віднесло те, що Росія, на його думку, може використовувати "контрольовану державою медіа-зброю для поширення матеріалів серед цільової аудиторії", а також економічні та ділові важелі для впливу на політичні кола в США для просування російських інтересів і впливу на американську громадську думку.

"Помірні" загрози містять маніпулювання виборчою інфраструктурою, такою, як бази даних виборців та системи підрахунку голосів, а також надання фінансової підтримки американським політичним кандидатам або кампаніям.

У меморандумі не називаються конкретні кандидати, яких Москва може підтримати.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА