14:36 23.04.2020

"Голос" пропонує здійснювати загальнонаціональне масштабне тестування на Covid-19

2 хв читати
"Голос" пропонує здійснювати загальнонаціональне масштабне тестування на Covid-19

Депутати парламентської фракції "Голос" зареєстрували законопроект про зміни до деяких законів України, які пропонують запустити загальнонаціональне масштабне тестування на коронавірусну хворобу Covid-19, повідомляє сайт політичної сили.

"Карантин - це лише метод тимчасово стримати епідемію. Цей час уряд мав би використати, щоб підготувати систему для протидії COVID-19. Ми розробили та зареєстрували новий законопроект, щоб дати інструменти для боротьби з пандемією. У всій країні потрібно розгорнути амбулаторні пункти тестування, щоб, нарешті, тестувати якнайбільше людей і виявляти контактних осіб", - зазначає автор законопроекту, член парламентського комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Ольга Стефанишина.

За її словами, ще одним пріоритетом має стати постійне тестування та підтримка медпрацівників.

"Вони є під найбільшим ризиком, але, як і всі, отримують лише 50% від зарплати на період самоізоляції. Ми пропонуємо підняти ці виплати до 100% доходу та зробити тестування медиків - пріоритетним", - розповіла Стефанишина.

Законопроект пропонує також зобов'язати Міністерство охорони здоров'я проводити навчання для медпрацівників, щодо правильного використання засобів індивідуального захисту, заходів щодо профілактики інфекцій та інфекційного контролю під час надання медичної допомоги та догляду за пацієнтами з коронавірусною хворобою (Covid-19).

Крім того, законопроект пропонує уряду постійно оприлюднювати інформацію про наявність тестів у медзакладах, засобів індивідуального захисту для лікарів і про розподіл закупівель та гуманітарної допомоги в кожну область. Законопроект також дає можливість залучати до волонтерської роботи в закладах охорони здоров'я інтернів і лікарів-фахівців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА