15:54 15.04.2020

52% українців - за економічну інтеграцію України з ЄС, 49% - за вступ до НАТО - опитування

2 хв читати
52% українців - за економічну інтеграцію України з ЄС, 49% - за вступ до НАТО - опитування

52% українців підтримують економічну інтеграцію України з ЄС, свідчать дані опитування "Міжнародного республіканського інституту" щодо настроїв жителів міст-обласних центрів за низкою показників, повідомив заступник директора соціологічної групи "Рейтинг" Любомир Мисів.

"Ми бачимо, що відбулося невелике зниження підтримки вступу до ЄС (у 2019 році 55% українців висловилися за економічну інтеграцію України з ЄС - ІФ), незважаючи на те, що все-таки відбулося зростання підтримки вступу до НАТО", - сказав Мисів під час онлайн-презентації "Шосте всеукраїнське муніципальне опитування Міжнародного республіканського інституту (МРІ)" в середу.

Водночас 49% українців висловилися на підтримку вступу України до НАТО, у 2019 році вступ України до альянсу підтримали 47% опитаних.

Крім того, 38% респондентів зазначили, що міркували над ідеєю трудової еміграції за кордон (у 2019 році так відповіли 35%), зокрема, найбільший запит на еміграцію спостерігається серед людей віком 18-29 років.

Опитування проводилося в період з 25 січня по 17 лютого й досліджувало настрої жителів обласних центрів щодо: оцінки якості обслуговування та послуг, оцінки рівня можливостей у місті, взаємодії з установами місцевого самоврядування, оцінки діяльності державних і недержавних інституцій, сфери муніципального розвитку, електоральних симпатій і мотивів електорального вибору, міграційних настроїв жителів міст, ідентичності міст.

Всеукраїнське муніципальне опитування Міжнародного республіканського інституту проводиться шостий рік поспіль у 24 обласних центрах України, які не перебувають під контролем російських або проросійських сил, зокрема в Маріуполі та Сєверодонецьку на Донбасі. Опитування проведено на основі вибірки, що включала 19,2 тис. респондентів.

Опитування профінансувало Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Попередні дослідження було проведено за підтримки уряду Канади та Національного фонду на підтримку демократії (NED).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА