18:55 07.04.2020

У "Голосі" пропонують Кабміну змінити запроваджені в Україні карантинні заходи

2 хв читати
У "Голосі" пропонують Кабміну змінити запроваджені в Україні карантинні заходи

У "Голосі" пропонують Кабінету Міністрів України внести зміни до постанови, що посилює карантинні заходи з метою запобігання поширенню коронавірусної інфекції в країні.

Як повідомляє сайт партії у вівторок, народні депутати фракції "Голос" Андрій Осадчук та Ярослав Юрчишин розробили зміни до постанови уряду.

"Дії влади сьогодні виглядають суперечливими, хаотичними та вкрай неефективними. Черговим свідченням цього стала постанова Кабміну, що запровадила суворі обмежувальні заходи, які уряд навіть не намагався обговорити з профільним комітетом Верховної Ради. (...) Чинні правила ведуть до вибіркового правосуддя, зловживань і втрати довіри до інституцій. Їх потрібно негайно вдосконалювати. Ми з колегами розробили і направили до Кабінету Міністрів проект змін до постанови про карантин", - наводить слова Осадчука сайт політичної сили.

Зокрема, депутати пропонують дозволити прогулянки парками і скверами удвох, якщо особи проживають разом, а також дозволити прогулянки вулицями групам людей, що проживають разом.

Політики вважають за доцільне, що люди, які не проживають разом, у громадських місцях мають дотримуватися соціальної дистанції в 1,5 м.

Депутати також ініціюють дозвіл на перевезення працівників закладів охорони здоров'я та підприємств ключової інфраструктури без попереднього погодження з Нацполіцією.

Окрім цього, депутати пропонують визначити в постанові, що лише лікар має встановлювати необхідність самоізоляції особи у зв'язку з підозрою на інфікування Covid-19.

Автори змін пропонують закріпити в постанові таку норму, як щотижнева доставка продуктів і предметів першої потреби громадянам, що досягли 60-річного віку, за якими нема кому доглядати й піклуватися.

Як повідомлялося, постанова №255 зі змінами від 2 квітня про посилення карантинних заходів набула чинності в понеділок, 6 квітня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА