09:45 02.04.2020

Порошенко закликав не послаблювати санкції щодо РФ, незважаючи на її спроби їх скасування через коронавірус

2 хв читати
Порошенко закликав не послаблювати санкції щодо РФ, незважаючи на її спроби їх скасування через коронавірус

Лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко закликав міжнародних партнерів не послаблювати санкції на Російську Федерацію, незважаючи на її спроби скасувати їх, скориставшись пандемією коронавірусу, повідомила прес-служба політсили.

"Росія намагається скористатися пандемією коронавірусу, щоб скасувати санкції за агресію проти України. Тому що санкції діють, вони ефективні й мають тривати доти, доки ворог не забереться з української землі", - сказав Порошенко в ексклюзивному інтерв'ю трьом українським телеканалам.

"Росія намагається робити свою роботу - вона ставить питання, що під час коронавірусу давайте зупинимо або ослабимо санкції. Це насправді є підтвердженням, що наша програма застосування санкцій проти РФ за окупацію ефективна і діє. Де розмови Росії про те, що санкції їм не страшні? Ні, на колінах повзають і просять - зніміть санкції", - наголосив політик.

Він зазначив, що оскільки наразі російська нафта коштує $16 доларів замість $120, у Росії фізично не залишається грошей.

Порошенко зазначив, що питання Донбасу та Криму, незважаючи на спроби Росії, не відійшло на другий план, адже санкції США і ЄС (проти РФ - ІФ) продовжено. "Це є результатом нашої роботи. І Росії сказали рішуче - ні. Й коли вони намагаються робити піар-акцію, наприклад, направили бензовози в Італію, то їм сказали, що ви нікого тут не обдурите. І в цих умовах ЄС захищає європейські цінності", - переконаний він.

Крім того, лідер "Євросолідарності" наголосив, що Росія як країна-агресор рано чи пізно відповість за свої злочини, незважаючи на видачу Україною Кремлю важливих свідків. "Вони Цемаху видали, щоб зруйнувати процес, вони "беркутят" видали, щоб зруйнувати суд над убивцями Майдану. Нічого в них не вийде. Ми запустили процес - і Росія за атаку на Україну, за агресію проти нашої держави відповідатиме", - резюмував Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА