14:41 04.03.2020

ВР може зібратися на позачергове засідання наступного пленарного тижня для призначення міністрів на вакантні місця - Корнієнко

2 хв читати
ВР може зібратися на позачергове засідання наступного пленарного тижня для призначення міністрів на вакантні місця - Корнієнко

Верховна Рада проведе позачергове засідання наступного пленарного тижня для призначення нових міністрів на ті посади в новому уряді, кандидатів для які ще не визначено, заявив перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко.

"Позиція Дениса Шмигаля (кандидата на посаду прем'єр-міністра - ІФ) така, що необхідно знайти відповідних компетентних людей. Якщо ми говоримо про віце-прем'єра з ВПК, пана Хрустальова, то якщо він відмовився - знайти його рівня заміну за дві години ми не зможемо, це питання, яке треба опрацювати", - розповів журналістам Корнієнко в середу в кулуарах парламенту.

За його словами, у середу стоїть завдання перезапустити Кабінет Міністрів з наявними кандидатами, а вже протягом наступного тижня знайти тих керівників міністерств, яких не вистачає, і призначити їх наступного пленарного тижня, який відбудеться з 17 до 20 березня.

"Наразі необхідно перезапустити Кабмін, потім протягом тижня буде час заповнити решту вакансій і наступного пленарного тижня влаштувати позачергову сесію, оскільки ми перебуваємо в процесі розгляду питання про землю, і воно нікуди не поділося, і затвердити остаточно всіх міністрів", - заявив заступник голови фракції "Слуга народу".

Як повідомлялося, парламентська фракція "Слуга народу" на своєму засіданні у вівторок увечері проголосувала за те, щоб задовольнити заяву Олексія Гончарука про відставку з посади прем'єр-міністра України і призначити главою українського уряду Дениса Шмигаля, який нині обіймає посаду віце-прем'єра - міністра розвитку громад і територій.

У "Слузі народу" переконані, що їм вистачить голосів для ухвалення рішення з цих питань.

Крім того, повідомлялося, що Роман Жуковський і Ігор Коростильов відмовилися від запропонованих їм посад міністра економіки та міністра промислового розвитку і оборонного комплексу, а міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов відмовився залишитися в оновленому складі Кабміну на посаді керівника Міністерства аграрної політики.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА