18:11 13.08.2019

Наразі формується найефективніша команда для захисту інтересів України в ТКГ - Офіс президента про звільнення Безсмертного

2 хв читати

В Офісі президента України Володимира Зеленського зазначають, що наразі триває процес формування найефективнішої команди для обстоювання інтересів України в рамках Тристоронньої контактної групи в Мінську з урегулювання ситуації на Донбасі.

"Президент делегував організацію обстоювання позицій України у складному переговорному процесі другому президентові України Леоніду Кучмі. Під його керівництвом ми наразі формуємо найбільш ефективну команду, яка зможе продуктивно захищати позицію України в рамках Тристоронньої контактної групи в Мінську", - йдеться у відповіді прес-служби ОП на запит агентства "Інтерфакс-Україна" про коментар у зв'язку зі звільненням Романа Безсмертного з посади представника України в робочій підгрупі з політичних питань ТКГ.

В Офісі президента наголосили, що Мінський переговорний процес на сьогодні залишається єдиним майданчиком, де Україна має можливість проводити переговори з важливих питань стосовно Донбасу, зокрема про припинення вогню, повернення в'язнів, обмін утримуваними особами.

13 серпня президент України Володимир Зеленський звільнив Романа Безсмертного від виконання обов'язків представляти Україну в робочій підгрупі з політичних питань Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на сході України.

Як повідомлялося, Зеленський своїм указом від 19 червня 2019 року перепризначив трьох уповноважених представників України в робочих підгрупах ТКГ з питань мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей. Зокрема, представляти Україну в робочій підгрупі з політичних питань був уповноважений Олександр Моцик. Проте 9 липня Зеленський призначив на цю посаду Безсмертного, який у 2015-2016 року вже був представником України в політичній підгрупі ТКГ, але потім вийшов із Мінського процесу.

Сам Безсмертний заявив, що дізнався про своє звільнення зі ЗМІ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА