10:03 05.08.2019

Новий пакет санкцій США проти РФ почне діяти 26 серпня

2 хв читати
Новий пакет санкцій США проти РФ почне діяти 26 серпня

Другий пакет санкцій проти РФ у рамках справи про отруєння екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля, впроваджений США минулого тижня, почне діяти починаючи з останнього тижня серпня, повідомила OFAC.

Перші санкції стосовно Росії за недотримання закону США про контроль над хімічною та біологічною зброєю (CBW Act) у зв'язку з обвинуваченнями у причетності Москви до замаху на колишнього полковника ГРУ Скрипаля та його дочки Юлії в березні 2018 року в британському Солсбері було застосовано рік тому. Для другого етапу санкцій за законом CBW Act потрібно було обрати мінімум три заходи з шести, зазначених у законі. США зупинилися на трьох заходах: Вашингтон виступатиме проти видачі всіх кредитів чи іншої фінансово-технічної допомоги Росії з боку міжнародних фінансових організацій, таких як Світовий банк і МВФ; США посилять ліцензування при продажу РФ низки товарів і технологій; заборонять американським банкам брати участь у первинному ринку валютного суверенного боргу Росії та видавати кредити уряду РФ.

Нові заборони починають діяти з 26 серпня, повідомила OFAC (Office of Foreign Assets Control, підрозділ Мінфіну США, що відповідає за правозастосування у сфері санкцій).

У терміні "банк" для цілей трактування санкцій передбачені не лише власне кредитно-депозитні установи, а й трастові компанії, брокери, дилери, біржі, інвесткомпанії, клірингові організації. Заборона також поширюється на американські підрозділи й офіси зарубіжних фінансових інститутів, але не на самі ці інститути, випливає з інформації OFAC.

Серед покупців російських євробондів навіть в останні роки американські інвестори були присутні завжди. Їх сумарна частка в червневому розміщенні Мінфіну становила 26% (загалом було розміщено єврооблігації на $2,5 млрд), у березні представники США придбали 21% випуску євробондів РФ на $3 млрд і 17% додаткового випуску євробондів РФ на 750 млн євро.

Як повідомлялося, нові санкції США не стосуються російських держкомпаній, а також вторинного ринку суверенного боргу, номінованого не в рублях (на борг у російській валюті обмеження не поширюються). Ці винятки пом'якшують ефект санкцій, зазначають аналітики дослідницько-консалтингової компанії Eurasia Group.

"Цей крок (новий пакет санкцій - ІФ) значно знижує шанси на те, що "яструби" в Конгресі проведуть більш жорсткі санкції щодо суверенного боргу РФ, навіть якщо найзавзятіші з них вважатимуть вжиті заходи недостатніми", - цитує Bloomberg аналітичну записку Eurasia Group.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА