19:33 15.07.2019

"Євросолідарність" і надалі пікетуватиме будівлю ДБР

2 хв читати
"Євросолідарність" і надалі пікетуватиме будівлю ДБР

У партії "Європейська солідарність" заявляють про наміри і надалі пікетувати будівлю офісу Державного бюро розслідувань (ДБР) з вимогами люстрації директора бюро Романа Труби.

"Партія "Європейська солідарність" заявляє, що і надалі пікетуватиме будівлю ДБР із метою люстрації директора Романа Труби, який через політичну заангажованість скомпрометував себе на посаді і своїми діями загрожує національній безпеці країни", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті партії в понеділок.

Також у партії зазначають, що з Держбюро відбуваються витоки інформації на користь колишнього заступника глави Адміністрації президента України часів Віктора Януковича Андрія Портнова, і сам факт витоку Труба в понеділок підтвердив. "Під час досудового розслідування стався витік інформації - це неприпустимо для будь-якого правоохоронного органу, а тим більше для новоствореного. За цим фактом розпочато службову перевірку", - наводять у партії слова директора ДБР.

"Прикро, що директор ДБР не став конкретизувати, кому і хто "зливає" інформацію з його відомства. Бо для цього, як кажуть, є свої причини. Адже у ЗМІ неодноразово повідомляли про те, що першим оприлюднює конфіденційні дані із Держбюро розслідувань… Портнов. А самого Романа Трубу називають серед тих, хто на постійній основі контактує з вказаною особою", - йдеться в заяві партії.

Через це "Європейська солідарність" звертається до директора ДБР із запитанням, проти кого конкретно розпочато службову перевірку витоку інформації з його відомства, "і чи викликали на допит Портнова, який має свого "крота" в ДБР".

Як повідомлялося, представники партії "Європейська солідарність" у понеділок прибули до офісу ДБР із вимогами люстрації Труби; у ДБР заявили про політичний тиск і захоплення приміщення бюро.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА