13:32 09.07.2019

Нардеп Савченко має намір відвідати окуповану Горлівку для зустрічі з виборцями

3 хв читати
Нардеп Савченко має намір відвідати окуповану Горлівку для зустрічі з виборцями

 Народний депутат України Надія Савченко, яка балотується до Верховної Ради і стосовно якої триває слідство, заявила про намір відвідати окуповану Горлівку (Донецька обл.) для зустрічі з виборцями.

Так, у відеокоментарі інтернет-ресурсу "Новости Донбасса" Савченко заявила, що виборчий округ не закінчується лише підконтрольними Києву територіями. "Округ не закінчується Зайцевим, так, Бахмуткою саме, Пісками і Жованкою та Майорським... Округ тут не закінчується - округ продовжується в Горлівці, округ продовжується на окупованій території. І я не дуже розумію, чому кандидати (у народні депутати - ІФ) не дуже прагнуть отримати все відповідно до перепустки, як це зробила я, і їхати на ту територію і починати говорити там із людьми", - сказала народний депутат.

"Так, я збираюся туди їхати, я сподіваюся, що мені все-таки видадуть перепустку, яку мали видати в принципі всім кандидатам, і так, я планую їхати говорити з людьми", - додала Савченко.

Вона висловила переконання, що всі кандидати в народні депутати мають поїхати на окуповані території Донбасу.

"Потрібно було в принципі вести роботу в Мінському процесі для того, щоб держава виконала цю функцію із залучення людей, які в принципі українці, хоч зараз і на тимчасово окупованих територіях, для того, щоб люди мали право голосу - це їхнє конституційне право, якщо ми вважаємо Крим і Донбас Україною", - пояснила вона.

Савченко зазначила, що вже отримала одну перепустку від штабу Операції об'єднаних сил, щоб перетнути КПВВ на лінії розмежування.

"Іншу перепустку видає СБУ через адміністративні центри, які розташовані в Бахмуті. Її видають - довідку, на особу, фізичну особу - людям, які перетинають лінію розмежування і їдуть на той бік. Її видають усім людям, які мають там родичів або їдуть туди з якихось причин, щоб перетнути два КПВВ - тут і там - потрібна ця довідка", - пояснила нардеп.

За її словами, її команда на початку минулого тижня вже звернулися по таку перепустку і тепер чекає на відповідь.

"Така довідка у мене була, мені її видала СБУ ще в 2016-2017 роках, потім вона закінчилася і її закрили. Зараз я чекаю, щоб її видали", - сказала Савченко.

Як повідомлялося, 5 червня партія Громадсько-політична платформа Надії Савченко провела з'їзд, на якому було ухвалено рішення про участь у позачергових виборах до Верховної Ради. 20 червня партія Надії Савченко висунула сімох кандидатів у народні депутати в мажоритарних виборчих округах.

Як відомо, правоохоронні органи підозрюють Савченко в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 1 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну або скидання конституційного ладу або на захоплення державної влади), ч.1 ст.14, ч. 2 ст. 28, ст. 112 (посягання на життя державного чи громадського діяча), ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 258 (терористичний акт), ч. 1 ст. 258-3 (створення терористської групи чи терористичної організації) і ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Вона перебувала під вартою з 23 березня 2018 року.

12 квітня 2019 року Київський апеляційний суд направив справу Савченко-Рубана до Броварського міськрайонного суду Київської області.

У ніч на 16 квітня Савченко та екс-керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана звільнили з-під варти, оскільки опівночі з 15 на 16 квітня закінчився термін їх тримання під вартою, який не було продовжено.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА