10:40 23.06.2019

"Марш рівності" проходить центром Києва

3 хв читати
"Марш рівності" проходить центром Києва

У центрі Києва стартував "Марш рівності" КиївПрайд-2019 під гаслом "Свобода. Єдність. Боротьба", організований організацією TransGeneration разом з трансгендерними активістами з різних регіонів України.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", рух колони учасників Маршу рівності розпочався о 10:00 з невеликою затримкою від призначеного часу від Будинку вчителя на вулиці Володимирській вниз Бульваром Шевченка, вул. Пушкінською до Льва Толстого. Наразі учасники заходу сформували колону для початку Маршу і почали рух.

У масовій акції беруть участь кілька тисяч людей, чимало з яких мають символіку ЛГБТ-спільноти, а деякі одягнені в різні костюми. У заявці, поданій організаторами, зазначалося 10 тис. учасників.

Цього року основною темою заходу є "Свобода. Єдність. Боротьба", а головним гаслом - "Наша традиція – це свобода!". Серед гасел маршу, які цього року використовують учасники: "Права людини-понад усе!", "Всі різні - всі рівні!", "Моє місто - місто вільних!", "Маю право на любов і на вільне існування!", "Безпека людини - розвиток країни!", "Ні насильству - так правам!", "Традиція - не даність, наш вибір солідарність!", "Бунтуй, вставай, права не віддавай" і низка інших.

До заходу долучилися деякі депутати Верховної Ради та українські громадські діячі, а також депутат Європарламенту Ребекка Гармс, посол Канади в Україні Роман Ващук та інші.

В учасників Маршу, крім плакатів і райдужних прапорів можна побачити державні прапори України та інших держав: Великої Британії, Польщі, Канади, Білорусі.

Прохід в огороджену зону проведення маршу здійснювався через кілька входів із боку станцій метро "Золоті Ворота" і "Університет". Рамок металошукачів на входах не було, правоохоронці оглядали сумки за допомогою ручних металодетекторів.

За словами організаторів, на цю територію можна буде зайти після початку ходи, також не можна буде вийти з-за огорожі до завершення заходу.

Усю територію проведення Маршу супроводжують співробітники правоохоронних органів, зокрема близько ста службовців поліції діалогу. Крім того, по ходу Маршу чергують активісти Червоного Хреста, волонтери КиївПрайд і громадські спостерігачі.

Рух колони проходить у коридорі з кордонів правоохоронців.

Кілька десятків противників Маршу зайшли на територію проведення заходу і розтягнули вздовж дороги банери з написом: "Содомія - дорога в пекло". Також на узбіччях через рупори і колонки противники Маршу проводять антиагітацію.

Ці протестувальники поводяться шумно, але не агресивно.

Між ними і учасниками Маршу рівності встали подвійною щільною шеренгою співробітники правоохоронних органів в захисній екіпіровці.

Наразі обстановку контролюють правоохоронні органи.

Паралельно з Маршем рівності у центрі Києва вже другий день проходить акція під назвою "Всеукраїнська варта на захист сімей і дітей" проти КиївПрайду. Зокрема, на момент початку Маршу близько 1 тис. противників зібралися на вул. Володимирській біля Червоного корпусу КНУ ім. Т. Шевченка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА