15:58 06.04.2019

Порошенко запросили взяти участь у конференції YES у вересні

2 хв читати
Порошенко запросили взяти участь у конференції YES у вересні

Члени наглядової ради "Ялтинської європейської стратегії" (YES) привітали президента України Петра Порошенка з проведенням демократичних президентських виборів і запросили його взяти участь у конференції YES у вересні.

Як повідомляє в суботу прес-служба президента України, члени правління YES відзначили проведення чесних та прозорих виборів президента України у повній відповідності з виборчими стандартами Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ.

"Главу держави запросили взяти участь у вересневій конференції YES", - йдеться в повідомленні.

У свою чергу П.Порошенко наголосив, що ці вибори дуже важливі для України, оскільки йдеться про незалежність, суверенітет нашої країни. "Україна бореться за свій суверенітет і незалежність в умовах російської агресії і втручання держави-агресора в перебіг виборчої кампанії", - зазначив він.

Український президент наголосив, що критично важливим є продовження реформ на шляху до повноцінного членства в НАТО і майбутнього членства в Європейському Союзі.

Член наглядової ради YES колишній генсек НАТО, радник президента України Андерс Фог Расмуссен відзначив високий рівень демократії, яку продемонструвала Україна на виборах президента.

"Я також хочу привітати Вас, пане президент, з реформами, які були впроваджені протягом останніх чотирьох-п'яти років. Нам треба чітко усвідомити, що Україна досягла в реформах набагато більшого за останні роки, ніж за всю свою історію незалежності", - наголосив А. Ф. Расмуссен.

Він висловив сподівання, що президент продовжить свій шлях реформ для приєднання України до НАТО та ЄС.

У свою чергу, другий член наглядової ради YES екс-прем'єр-міністр Швеції, колишній міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт відзначив високий рівень організації виборчого процесу та привітав президента України з демократичними виборами, перший тур яких відбувся 31 березня поточного року.

"Ці вибори були чесними і абсолютно вільними", - сказав К.Більдт і зазначив, що про це свідчать всі міжнародні спостерігачі.

П.Порошенко наголосив, що незважаючи на постійне агресивне втручання Росії, Україні вдалося забезпечити чесні вибори без російських спостерігачів, які "зазвичай готують свої звіти ще до дня голосування".

Сторони також обговорили важливість виборів в Україні для всього європейського континенту, його безпеки і розвитку, і окремо обговорювалися питання координації дій з протидії російському втручанню у виборчий процес в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА