17:05 27.03.2019

Київ вимагає від РФ припинити спроби впливати на вибори президента за допомогою ескалації на Донбасі

1 хв читати

Українська сторона в рамках роботи підгруп і Тристоронньої контактної групи в середу в Мінську висунула вимогу до Росії припинити ескалацію на Донбасі, спрямовану на спроби зриву в регіоні виборів президента України, повідомила перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко.

"Українська сторона вимагає від РФ припинити будь-які спроби впливу на виборчий процес через ескалацію на фронті. Ми не дозволимо РФ і бойовикам зривати вибори на Донбасі через порушення режиму тиші", - написала І.Геращенко на сторінці у Facebook.

За її словами, українська сторона також звернула увагу ОБСЄ на той факт, що через обстріли не відкрито виборчу дільницю в Катеринівці (Луганська обл., 106-й округ, зареєстровано понад 270 виборців).

"Наш представник у ТКГ Євген Марчук нагадав ОБСЄ і про чергові збиті ЗСУ новітні російські безпілотники, які здійснювали розвідувальну діяльність на Луганщині. Ці безпілотники було продемонстровано українським депутатам, які очікують від СММ ОБСЄ чіткої фіксації всіх порушень режиму тиші, чесного моніторингу наявності на окупованому Донбасі російської зброї та техніки й публічної позиції про неприпустимість порушення безпекового блоку Мінських угод", - додала І.Геращенко.

Вона наголосила, що український Донбас обиратиме президента України - верховного головнокомандувача. "Не дозволимо нікому зривати наші вибори", - підсумувала представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА