07:48 05.03.2019

У Росії назвали умови, за яких буде збережено транзит газу через Україну

1 хв читати
У Росії назвали умови, за яких буде збережено транзит газу через Україну

Росія готова зберегти транзит газу через Україну після 2019 року, але за дотримання певних умов, реалізація проектів "Північний потік-2" і "Турецький потік" не перешкоджає цьому, заявив прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв.

"Особливо підкреслю: ми не відмовляємося від транзиту за діючими трубопроводами. Ні "Північний потік-2", ні "Турецький потік" не передбачають таких рішень ані щодо України, ні щодо інших країн", - сказав Д.Медведєв в інтерв'ю виданню "Люксембургер ворт" напередодні свого візиту в герцогство.

Він додав: "Зокрема, ми готові зберегти транзит газу через українську ГТС і після 2019 року. Звичайно, при дотриманні певних умов. Ми про них уже багато разів говорили. Якщо коротко, це врегулювання відносин між зацікавленими компаніями, вигідні економічні та комерційні параметри угоди, а також стабільна політична обстановка".

На ремарку кореспондента про те, що канцлер ФРН Ангела Меркель вважає, що при "Північному потоці-2" транспортування російського газу через Україну треба зберегти, Д.Медведєв сказав: "У цьому питанні ми з пані Меркель дотримуємося схожих позицій".

"Але Росія як давній і великий постачальник палива прагне диверсифікувати канали транспортування газу на європейський ринок. Адже чим більше буде транзитних маршрутів, тим надійніше будуть поставки", - зазначив російський прем'єр.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА