18:15 01.03.2019

Порошенко закликав розслідувати витік інформації слідства про корупцію в оборонному секторі

2 хв читати
Порошенко закликав розслідувати витік інформації слідства про корупцію в оборонному секторі

Президент України Петро Порошенко закликав правоохоронців розслідувати оприлюднену в ЗМІ інформацію про корупційні прояви в оборонному секторі, зокрема про витік інформації з правоохоронних органів, оскільки відповідну справу розслідували протягом декількох років.

Як повідомила прес-служба глави держави, президент також закликав оприлюднити результати розслідування. "Це найкращий час поінформувати суспільство", - сказав П.Порошенко на ротному опорному пункті 79-ї окремої десантно-штурмової бригади в Донецькій області в п'ятницю.

"Моя принципова позиція як президента - я хочу звернутися до правоохоронних органів, до Генеральної прокуратури, НАБУ і САП, якщо є факти - ні прізвище, ні посада нікого не мають захистити... Є факти - до тюрми. Немає фактів - припиніть розхитувати ситуацію і в армії, і в державі", - наголосив президент, зазначивши, що не дозволить нападок на Збройні сили України.

"Сьогодні, як шуліки, політикани злетілися, зокрема і ті політикани, які безпосередньо причетні до розкрадання, розпродажу та знищення армії. Або ще корупціонери, які вже задовбали. Нехай подивляться і запитають у нас із вами в якому стані ми прийняли армію в 2014 році, а точніше її відсутність", - додав П.Порошенко.

Як повідомлялося, команда журналістських розслідувань Bihus.Info представила 25 лютого фільм, в якому стверджується, що Ігор Гладковський, син першого заступника секретаря РНБО О.Гладковського, разом із Віталієм Жуковим і Андрієм Рогозою через фірми-прокладки постачали оборонним підприємствам контрабандні російські деталі або деталі з українських військових частин за завищеними вдвічі-вчетверо цінами. Згідно з даними журналістів, розмір розкрадань сягає щонайменше 250 млн грн.

Автори розслідування стверджують, що до корупційних операцій причетні О.Гладковський, який раніше був бізнес-партнером нинішнього президента країни Петра Порошенка, екс-керівник "Укрспецекпорту" та голова держконцерну "Укроборонпром" Павло Букін, а також директори підприємств (зокрема, Ізюмського приладобудівного заводу та КБ ім. Морозова) та інші посадові особи держконцерну. У матеріалі також зазначено, що операції організовували через три основні фірми-прокладки, а однією з яких нібито був завод "Кузня на Рибальському", що належав на той момент П.Порошенку.

І.Гладковський заявив, що подасть до суду на авторів фільму, які звинувачують його в причетності до корупції в оборонному секторі. О.Гладковський звернувся до правоохоронних органів із заявою про перевірку оприлюднених у журналістському розслідуванні Bihus.Info фактів про незаконні операції під час закупівель в армії, а також попросив тимчасово призупинити його повноваження першого заступника секретаря РНБО.

П.Порошенко доручив правоохоронцям забезпечити в терміновому порядку перевірку оприлюдненої інформації.

27 лютого прес-служба НАБУ повідомила, що детективи бюро внесли відомості до ЄРДР і розпочали досудове розслідування за ознаками привласнення, розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА