21:02 16.02.2019

Порошенко після зустрічі з Пенсом висловив надію на подальшу підтримку України США

2 хв читати
Порошенко після зустрічі з Пенсом висловив надію на подальшу підтримку України США

Президент України Петро Порошенко розраховує на подальшу підтримку Сполученими Штатами Америки Української держави в Генеральній Асамблеї ООН і міжнародних організаціях.

"Ми домовилися про те, що і в Генеральній Асамблеї ООН під час дебатів щодо окупованої території, і в міжнародних організаціях тверда підтримка США України буде продовжена", - сказав П.Порошенко журналістам в Мюнхені в суботу після зустрічі з віце-президентом США Майком Пенсом.

За його словами, під час зустрічі з М.Пенсом вони обговорили підтримку реформ в Україні.

"Я подякував віце-президенту і попросив передати мою подяку президенту Сполучених Штатів, Конгресу за фінансову підтримку України", - сказав президент, нагадавши, що в держбюджеті США $ 600 млн виділено для підтримки України.

П.Порошенко підкреслив, що Україна розраховує на співпрацю з США в оборонній сфері, зокрема "на поставку Україні всіх типів озброєння".

Крім того, він повідомив, що на зустрічі з М.Пенсом обговорювалося питання координації дій щодо реакції на агресію РФ в Керченській протоці, введення санкцій і їх координації з санкціями Євросоюзу.

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп підписав схвалений Конгресом пакет законодавчих актів, який суттєво збільшує допомогу Україні на 2019 рік - майже до $ 700 млн.

"Сукупний обсяг коштів для допомоги Україні в 2019 бюджетному році з урахуванням $ 250 млн, раніше виділених Пентагону на зазначені цілі, становить майже $ 695,7 млн", - йдеться в повідомленні посольства України в США.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА