21:02 24.01.2019

Порошенко і Меркель в Давосі обговорювали кібербезпеку на виборах президента України

2 хв читати
Порошенко і Меркель в Давосі обговорювали кібербезпеку на виборах президента України

Президент України Петро Порошенко і федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель на зустрічі в Давосі обговорювали питання кібербезпеки на майбутніх президентських виборах у контексті можливого втручання РФ.

Як повідомляє прес-служба глави держави, в інтерв'ю телеканалу "Україна" П.Порошенко розповів про деякі деталі зустрічі з А.Меркель щодо запобігання втручанню РФ у вибори. "Йдеться про кібербезпеку. Йдеться, зокрема, про обмін даними", - зазначив він.

Водночас президент підкреслив, що не може розкривати зміст домовленостей щодо спецслужб і всіх механізмів забезпечення кібербезпеки: "Очевидно, що деталі цих домовленостей ми розкривати не будемо".

Він нагадав про створення трастового фонду НАТО з кібербезпеки, а також про те, що існують конкретні двосторонні угоди, починаючи з США і Великої Британії і закінчуючи Німеччиною.

"На сьогоднішній день дуже важливо, що і США, і ЄС, і Канада сприймають це як реальну загрозу. Йдеться не про допомогу Україні, йдеться про об'єднання зусиль для захисту демократії в усьому світі. Тому що Росія намагається використовувати демократичні інструменти і механізми , щоб підірвати демократію зсередини. Звичайно, ми будемо захищати державу, і навіть від таких гібридних загроз Росії", - підкреслив П.Порошенко.

Говорячи в цілому про зустрічі і переговори в Давосі, президент зазначив, що міжнародні партнери підтримують Україну і демонструють позицію захисту українців.

За інформацією прес-служби глави держави, за два дні візиту в Давос у П.Порошенка відбулося близько 20 офіційних зустрічей.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА