14:02 13.12.2018

Порошенко: НАТО стежитиме за ситуацією в Азовському морі

2 хв читати
Порошенко: НАТО стежитиме за ситуацією в Азовському морі

Президент України Петро Порошенко заявляє про досягнення домовленості з НАТО про організацію Північноатлантичним альянсом повітряного і морського моніторингу ситуації в Азово-Чорноморському регіоні.

"Ми домовилися, що НАТО стежитиме за ситуацією в Азовському морі, і гарантуватиме безпеку в регіоні. Це те, що нам зараз потрібно", - сказав П.Порошенко на спільній з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом прес-конференції в четвер у Брюсселі за підсумками переговорів.

Він зазначив, що така моніторингова місія НАТО допоможе краще оцінити ситуацію в цьому регіоні.

Водночас Є.Столтенберг, який виступав перед П.Порошенко, про наявність такої домовленості не згадав, проте повідомив, що НАТО продовжить надавати допомогу і підтримку Україні.

Натомість в офіційному акаунті П.Порошенка в "Твіттері" після прес-конференції був розміщений допис англійською мовою такого змісту: "Посилення постійної присутності НАТО в Чорному морі необхідне для запобігання подальшій ескалації напруженості та гарантування безпеки в регіоні. Ми вітали б запуск (англ. "We would welcome launching" - ІФ) місій НАТО із повітряного і морського моніторингу".

Водночас інший опублікований твіт президента українською мовою на цю ж тему є таким: "Вважаю, що НАТО має посилити постійна присутність в Чорному морі, щоб запобігти подальшому загостренню і гарантувати безпеку в регіоні. Ми підтримуємо запуск моніторингу повітряного і морського простору місією НАТО".

Ще в одному твіті П.Порошенко відзначає важливість того, що Україна планує участь у Регіональній програмі безпеки повітряного простору (RASP).

"Ми вітаємо заплановану нами більш активну взаємодію з НАТО в рамках спільних військових навчань і програм підготовки української армії", - йдеться у записі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА