12:05 10.12.2018

Понад 40% українців готові потерпати від матеріальних труднощів заради особистої свободи - соцопитування

2 хв читати
Понад 40% українців готові потерпати від матеріальних труднощів заради особистої свободи - соцопитування

Понад 40% українців готові терпіти матеріальні труднощі заради особистої свободи і гарантій дотримання всіх цивільних прав, 23% впевнені, що звернення до ЗМІ - ефективний спосіб захисту прав людини, свідчать дані соцопитування, проведеного Центром інформації про права людини і фондом "Демократичні ініціативи" ім.Ілька Кучеріва.

Згідно з даними опитування, 45% українців готові терпіти певні матеріальні труднощі заради особистої свободи і гарантій дотримання всіх цивільних прав, 23,2% готові поступитися частиною своїх прав та громадянських свобод державі в обмін на власний добробут.

40% респондентів заявили, що не потрапляли в ситуаці, коли їхні права або права їхніх близьких порушували. Водночас 24,5% говорять, що порушення іноді траплялися, 13% стикалися з порушеннями один раз або двічі, 7,3% стверджують, що порушення відбуваються постійно.

Також 55% українців повідомили, що не намагалися захищати своїх права, коли ті порушували.

Серед подань про ефективні способи захисту прав людини в Україні превалюють: звернення до ЗМІ (23%), звернення до суду (21%), звернення до ЄСПЛ (18,6%), звернення до поліції (18%), звернення до прокуратури (15%), звернення до родичів, пошук потрібних знайомств (15%).

10% вважають ефективним способом захисту прав людини надання хабара, а 23% впевнені, що способів захистити своє право немає.

Ще 12% назвали єдиним способом покарати злочинців самосуд.

Серед основних ціннісних пріоритетів українців залишаються свобода (86%), справедливість (70%) і безпека (67%), гідність (63%), рівність (58%). Серед найважливіших для респондентів прав людини визначено право на життя (85%), право на соціальне забезпечення (57%), право на справедливий суд (58%), право на працю і право на справедливі умови праці (56%), право на житло (55%).

Водночас право на свободу думки, совісті і релігії обрали лише 42% українців.

Загальнонаціональне опитування було проведено Центром інформації про права людини і Фондом "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва за підтримки Програми розвитку ООН в Україні в період з 11 до 24 липня 2018 року. Загалом було опитано 1 998 респондентів в усіх областях України та в м.Київ, за винятком окупованих територій України. Максимальна похибка вибірки не перевищує 2,2%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА