15:47 03.12.2018

Мей ухилилася від відповіді на запитання про можливість відставки у разі невдачі голосування щодо Brexit

2 хв читати
Мей ухилилася від відповіді на запитання про можливість відставки у разі невдачі голосування щодо Brexit

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей в інтерв'ю британському телеканалу ITV не дала прямої відповіді на запитання, чи залишить вона свою посаду в тому випадку, якщо британські парламентарії проголосують проти угоди щодо Brexit.

"Я концентруюся на тому, щоб провести це голосування (...) Там буде багато дебатів (...) Коли по-справжньому дійде до цього (голосування - ІФ), це буде головний момент для ухвалення депутатами рішення", - сказала вона у відповідь на неодноразові запитання про свої подальші дії уразі невдалого результату голосування.

За її словами, за такого розвитку ситуації через "встановлений період часу" уряду доведеться знову звернутися до парламенту і пояснити йому те, що станеться далі.

Раніше британські ЗМІ повідомляли, що лейбористи в опозиції нарощують тиск на Т.Мей і мають намір оголосити про винесення на розгляд вотуму недовіри їй, якщо парламент 11 грудня не прийме план прем'єра щодо Brexit.

Глави держав і урядів 27 країн Євросоюзу 25 листопада на позачерговому засіданні Європейської ради затвердили угоду про вихід Великобританії з ЄС і декларацію про майбутні відносини.

Тепер проект угоди щодо Brexit має витримати голосування в британському парламенті та Європарламенті. Британський парламент проголосує за згодою Британії з ЄС щодо Brexit 11 грудня, а сам вихід Великобританії з Євросоюзу заплановано на 29 березня 2019 року.

Згідно з повідомленнями британських ЗМІ, у Великобританії дедалі більше побоюються можливості того, що угода не пройде парламент.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА