15:52 04.10.2018

Голова Держрезерву вважає обшук політичним тиском і не має наміру подавати у відставку

2 хв читати
Голова Держрезерву вважає обшук політичним тиском і не має наміру подавати у відставку

Голова Державного агентства резерву (Держрезерв) Вадим Мосійчук вважає проведений у нього вранці в четвер обшук політичним тиском і пов'язує його зі спробою ініціаторів таких дій отримати контроль над Держрезервом напередодні виборів для корупційних схем.

 

"Я не маю наміру подавати у відставку, я маю намір звернутися до генпрокурора, до голови Антикорупційного бюро, до прем'єр-міністра з проханням втрутитися та максимально висвітлювати будь-яку інформацію щодо дій прокуратури Києва", - сказав В.Мосійчук журналістам після обшуку.

"Сьогоднішнє безпідставне та політично мотивоване клопотання прокуратури Києва з обшуку у квартирі, миттєве вручення підозри, клопотання про домашній арешт та відсторонення від посади є підтвердженням (спроби - ІФ) відсторонення мене з посади і призначення своїх людей для корупційних схем", - зазначив голова Держрезерву.

Він повідомив, що минулого тижня "дуже швидко" відбувся конкурс на посаду першого заступника голови агентства, на якому переможцем було визнано Павла Котова - помічника голови фракції "БПП" Артура Герасимова, який свого часу був помічником народного депутата Степана Кубіва, нинішнього першого віце-прем'єра - глави МЕРТ.

В.Мосійчук не назвав конкретних замовників дій проти нього, які тривають уже понад два роки. Водночас він заявив, що знає їх і має намір довести незаконність їхніх дій у суді. Голова Держрезерву додав, що попереджав С.Кубіва про намір захищати свою репутацію будь-яким способом.

В.Мосійчук також відкинув обвинувачення Генпрокуратури в начебто завдані шкоди з огляду на переміщення на початку 2017 року зерна з елеватора з "50 км зони АТО" на елеватор у Черкаській області. За його словами, таке переміщення було викликане поганою роботою підприємства, яку нині з ініціативи голови Держрезерву розслідує НАБУ.

Як повідомлялося, вранці в четвер прокуратура Києва здійснила обшук квартири голови Держрезерву, а також вручила йому підозру. Засідання суду щодо обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади очікується 4-5 жовтня.

Уряд України наприкінці листопада 2016 року за ініціативою С.Кубіва виніс попередження голові Держрезерву, а в 2018 році С.Кубів добився відкриття дисциплінарного провадження стосовно В.Мосійчука комісією з питань вищого корпусу державної служби.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА