20:30 02.10.2018

Парламент Вірменії прийняв закон, який ускладнює розпуск депутатського корпусу

2 хв читати
Парламент Вірменії прийняв закон, який ускладнює розпуск депутатського корпусу

Парламент Вірменії на позачерговому засіданні ввечері у вівторок проголосував за внесення змін до закону "Про регламент Національних Зборів", що ускладнюють розпуск вищого законодавчого органу країни.

Згідно з прийнятими поправками, якщо засідання парламенту не може бути проведено через відсутність кворуму або створюються перешкоди для участі в ньому депутатів, то пропонується призупинити засідання і продовжити після ліквідації перешкоджаючих обставин.

До голосування керівник парламентської фракції "Елк" Олена Назарян відібрала у депутатів мандати, щоб зірвати процес електронного голосування, однак рішенням керівництва законодавчого органу, депутати проголосували руками, передає кореспондент "Інтерфаксу".

У підсумку, закон підтримав 61 депутат (усього в парламенті 105 місць - ІФ), тепер його має підписати президент країни.

Перший віце-прем'єр Вірменії Арарат Мірзоян піддав критиці дане рішення, заявивши, що парламент перешкоджає безпеці і розвитку республіки.

"Чинний парламент не представляє народ. Він нелегітимний. Це створює конституційну кризу і перешкоджає безпеці і розвитку Вірменії", - написав А.Мірзоян на своїй сторінці в Facebook.

У партії прем'єра Нікола Пашиняна вважають, що поправки до закону "Про регламент Національних Зборів" спрямовані проти розпуску парламенту і проведення позачергових виборів.

Раніше він назвав депутатів, які підтримують цей законопроект, контрреволюціонерами і закликав своїх прихильників зібратися на мітинг біля будівлі парламенту.

У свою чергу віце-спікер Національних зборів, представник очолюваної екс-президентом Вірменії Сержем Саргсяном Республіканської партії Едуард Шармазанов вважає, що прем'єр-міністр Нікол Пашинян і його підлеглі втручаються в справи парламенту.

"Це пряме втручання у внутрішні справи парламенту. Ніхто не говорив, що позачергових виборів не буде. Вчора було розпочато процес переговорів. Але те, що відбувається сьогодні, - це втручання з боку прем'єра", - сказав Е.Шармазанов журналістам у вівторок.

Наразі біля будівлі парламенту зібралися кілька сотень людей. Там знаходиться також прем'єр Вірменії, який має намір виступити з промовою, передає кореспондент "Інтерфаксу".

Демонстранти заблокували всі входи і виходи до будівлі парламенту Вірменії.

Усередині будівлі знаходяться депутати і журналісти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА