16:42 19.09.2018

Естонія і надалі підтримуватиме Україну на рівні ЄС і НАТО

2 хв читати
Естонія і надалі підтримуватиме Україну на рівні ЄС і НАТО

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов під час зустрічі з головою Комітету із закордонних справ парламенту Естонії Марко Міхкельсоном і депутатами естонського парламенту обговорили ситуацію на Донбасі, а також питання про інформаційну, енергетичну та кібернетичну агресію Росії.

"Ми не бачимо жодної спроби (президента РФ Володимира - ІФ) Путіна зупинити збройний конфлікт на сході, навпаки, РФ робить все для того, щоб ескалація конфлікту тривала, збільшуючи свою військову присутність уздовж російсько-українського кордону", - цитує Турчинова прес-служба РНБО України у середу.

Він наголосив, що для Української держави важливою є послідовна і єдина позиція ЄС щодо продовження санкцій проти РФ. "Водночас, продовження будівництва Північного потоку завдає значної шкоди економіці та безпеці України, цілком суперечить санкційній політиці, послаблюючи енергетичну і економічну безпеку Європи", - додав секретар РНБО.

За словами О.Турчинова, Росія - це країна, де тероризм став формою зовнішньої політики держави. "Доказом цього є не лише агресія проти України, а й хімічна атака в Солсбері і гібридні технології впливу на політичну ситуацію в багатьох країнах Заходу", - зазначив він, додавши, що будь-яке пом'якшення ставлення до Росії Кремль визнає перемогою.

У свою чергу, М.Міхкельсон зазначив, що Естонія - надійний друг України, який "завжди підтримуватиме вашу країну як на європейському рівні, так і на рівні Північноатлантичного альянсу".

Також співрозмовники обговорили питання інтенсифікації військово-технічного співробітництва з країнами ЄС, зокрема, спільні проекти в оборонно-промисловому комплексі. "Україна - це щит Європи, тому посилення наших оборонних позицій - це, фактично, посилення обороноздатності та безпеки Європи", - наголосив О.Турчинов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА