13:14 04.09.2018

Депутати "Солідарності" в Київраді закликали Кличка підтримати ініціативу президента про перейменування вулиці на честь Маккейна

2 хв читати
Депутати "Солідарності" в Київраді закликали Кличка підтримати ініціативу президента про перейменування вулиці на честь Маккейна

Депутати фракції "Солідарність" у Київській міській раді звернулися до мера міста Віталія Кличка з проханням підтримати ініціативу президента України Петра Порошенка про перейменування вулиці на честь померлого американського сенатора-республіканця Джона Маккейна.

"Одну зі столичних вулиць планують назвати іменем сенатора США Джона Маккейна. Відповідну ініціативу президента України Петра Порошенка підтримують депутати фракції "Солідарність" у Київській міській раді", повідомив заступник міського голови - секретар Київради Володимир Прокопів.

За його словами, вони вже підготували відповідне звернення на ім'я Київського міського голови Віталія Кличка, з тим, щоб мер забезпечив відповідну процедуру перейменування і дозволити як виняток, у найкоротші терміни перейменувати вулицю Івана Кудрі на честь американського сенатора.

"Президент пропонує перейменувати вулицю Івана Кудрі, що в Печерському районі міста, на честь Джона Маккейна. Саме цій вулиці пропонується дати нове ім'я, адже Кудря був радянським розвідником і керівником підпільної розвідувально-диверсійної групи в Києві під час Другої світової війни. Його головним завданням була боротьба з українськими націоналістами. Переконаний, що депутатський корпус буде єдиним у цьому питанні, адже сенатор був справжнім другом українського народу. Саме Маккейн стояв з нами пліч-о-пліч на Майдані під час Революції гідності. Він неодноразово бував на фронті, і активно обстоював інтереси України і підтримував наше прагнення жити в сучасній, демократичній країні ", - зазначив В.Прокопів.

За його словами, ініціативу підтримують і мешканці столиці. На сайті міської влади вже зареєстровано 11 різних петицій, щоб увічнити ім'я друга України Дж.Маккейна, назвавши одну зі столичних вулиць на його честь.

"Завдяки активній і чіткій позиції Віталія Кличка, Київ став одним із лідерів у процесах декомунізації. Ми перейменували більше двохсот вулиць, провулків, скверів, бульварів на честь важливих для сучасної історії фігур. І зараз Київрада проситиме дозволу назвати ім'ям Джона Маккейна вулицю Івана Кудрі. Столиця має вшанувати найбільш завзятого лобіста інтересів України в світі, який був поруч із нами у найважчі моменти історії", - наголосив В.Прокопів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА