16:15 15.08.2018

Гройсман закликає ЦВК знайти можливість для проведення виборів в об'єднаних громадах

2 хв читати
Гройсман закликає ЦВК знайти можливість для проведення виборів в об'єднаних громадах

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман закликає Центральну виборчу комісію (ЦВК) переглянути своє рішення щодо призначення та проведення виборів в об'єднаних територіальних громадах.

"Днями ЦВК ухвалила рішення, яке унеможливило проведення у жовтні виборів у новостворених об'єднаних громадах. Це рішення створює ризик гальмування децентралізації, яка сьогодні є однією з найбільш успішних і затребуваних реформ", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу.

Прем'єр наголосив, що перешкоджати прагненню громад, які хочуть іти шляхом об'єднання, і створювати додаткові бар'єри у цьому неприпустимо.

"Тому я закликаю Центральну виборчу комісію переглянути своє рішення і знайти можливість сприяти проведенню виборів у тих громадах, де вони були заплановані", - наголосив В.Гройсман.

Раніше цього дня громадська організація "Комітет виборців України" (КВУ) закликала ЦВК розблокувати процес призначення і проведення виборів в об'єднаних територіальних громадах. У КВУ зазначили, що попередньо як мінімум на жовтень 2018 року було заплановано вибори в понад 100 об'єднаних громадах, у яких проживають 1 млн осіб. У разі призначення виборів на останню неділю жовтня 2018 року ЦВК має призначити вибори до 17 серпня.

Комітет виборців зазначив, що ЦВК може призначити вибори на іншу дату (пізніше жовтня 2018 року) в разі внесення змін до своєї постанови від 12 лютого 2016 року про порядок призначення перших виборів в об'єднаних територіальних громадах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА