15:52 03.08.2018

Київ готовий залучити міжнародних партнерів і навіть заборонити в'їзд угорському чиновнику - "уповноваженому за розвиток Закарпаття"

2 хв читати

Україна може закликати міжнародних партнерів втрутитися у ситуацію щодо рішення уряду Угорщини створити посаду уповноваженого міністра, відповідального за розвиток Закарпатської області, і не виключає заборони на в'їзд Іштвану Греже, який обіймає цю посаду, якщо Будапешт не змінить назву посади і не надасть роз'яснень.

"Останнє рішення уряду Угорщини є абсолютно неприйнятним з позиції розуміння суверенітету держави. Перший крок, на який ми розраховуємо з угорської сторони, - це офіційна нота пояснення посади зазначеного пана і зміна назви, оскільки це є тим елементом, який викликав обурення і абсолютне неприйняття. Також ми закликатимемо наших міжнародних партнерів в ООН та інших міжнародних організаціях втрутитися в цю ситуацію, оскільки відбувається пряме втручання у внутрішні справи і зазіхання на територіальну цілісність", - сказав заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю.

Заступник міністра пояснив, що МЗС змушений був реагувати різко, щоб "стримати можливості подальшого руху угорської сторони в напрямку впливу на Закарпатті як на якийсь свій регіон".

"Ми як МЗС, у межах своєї компетенції, відповідаємо за те, щоб жодна іноземна держава не посягала на територіальну цілісність нашої держави. Зрозуміло, що цей регіон близький до Угорщини, є історичні людські та інші зв'язки, а також велика угорська громада, але підминати під себе наш регіон ми нікому не дозволимо. тому, якщо не буде зрозумілих пояснень з боку угорської сторони, ми, звичайно ж, будемо вживати всіх доступних заходів впливу, зокрема й можливість, зокрема й заборони. Але це найрадикальніший метод, до якого ми б не хотіли вдаватися", - наголосив В.Боднар.

Дипломат додав, що українська сторона не виключає можливості діалогу з угорською стороною.

"Звичайно ми готуємося (до зустрічі міністрів закордонних справ і міністрів освіти України та Угорщини - ІФ), ми готуємо змістовну частину", - зазначив В.Боднар.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА