12:51 20.06.2018

Випадки обмеження прав людини в Україні можуть підірвати чесність президентських і парламентських виборів 2019 - УВКПЛ ОНН

2 хв читати
Випадки обмеження прав людини в Україні можуть підірвати чесність президентських і парламентських виборів 2019 - УВКПЛ ОНН

 Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ) за період з 16 лютого до 15 травня 2018 року зафіксувало 41 випадок нападу на окремих людей і публічні акції в Україні, а також зазначило, що такі обмеження можуть підірвати чесність президентських і парламентських виборів 2019 року.

Згідно з даними 22-ої доповіді УВКПЛ про ситуацію з правами людини в Україні за період з 16 лютого до 15 травня 2018 року УВКПЛ задокументовано 41 випадок порушення і обмеження прав людини у вигляді нападів на окремих осіб, публічні заходи і мирні зібрання.

"Зазіхання на здійснення основних свобод, зокрема тих, які безпосередньо впливають на демократичний/цивільний і політичний простір, тривало. Якщо такі обмеження демократичного/громадянського простору не усунути, вони можуть підірвати чесність президентських і парламентських виборів 2019 року", - зазначено в доповіді.

Так, згідно з доповіддю УВКПЛ ООН, уряд України несе відповідальність за 28 з цих порушень: у 2 випадках напад, як стверджується, було скоєно державними суб'єктами, а в 26 випадках уряд не запобіг нападу, не розслідував його і (або) не забезпечив судове переслідування відомих виконавців нападів.

Озброєні групи несуть відповідальність за три задокументованих порушення прав людини.

"УВКПЛ глибоко стурбоване тим, що на території, контрольованій урядом, 25 нападів скоїли крайні праві групи, часто безкарно", - підкреслили в ООН.

В організації також зазначили, що безкарність таких зазіхань"є системною проблемою в Україні, особливо у випадках, коли в них брали участь крайні праві групи або правоохоронні органи".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА