19:17 06.04.2018

У "БПП" виступають за впровадження у Раді гендерно-правової експертизи законопроектів

2 хв читати
У "БПП" виступають за впровадження у Раді гендерно-правової експертизи законопроектів

У Верховній Раді необхідно впровадити гендерно-правову експертизу законопроектів, що передбачає перевірку всіх проектів законів щодо гендерної рівності, повідомила народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка", член комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Ірина Суслова.

"Питання гендерної рівності входять до першої п'ятірки проблем, якими займаються уряди і парламенти країн ЄС. Ця тема є наскрізною в їхній діяльності. А в Україні на законодавчому рівні проблемою займається лише профільний парламентський підкомітет. Інші комітети не враховують гендерної складової при розробці, оцінці та обговоренні законопроектів", - розповіла І.Суслова під час прес-конференції, повідомляє прес-служба "БПП" у п'ятницю.

За її словами, ігноруючи гендерний підхід, Верховна Рада "залишає Україну на узбіччі світових процесів, адже досягнення дійсної рівності чоловіків і жінок сьогодні є одним із потужних драйверів розвитку багатьох країн".

І.Суслова нагадала, що закон "Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків" передбачає таку експертизу, але вона стосується лише проектів, що розробляє Кабмін, а депутатські законопроекти ніхто не аналізує щодо дотримання принципів гендерної недискримінації. Тому вже розроблено і незабаром буде зареєстровано в парламенті проект закону, що передбачає гендерно-правову експертизу законодавчих актів у Верховній Раді.

"Розроблений законопроект про гендерно-правові експертизи передбачає внесення змін до законів "Про забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків" та до регламенту Верховної Ради. Зокрема, передбачається, що гендерно-правову експертизу за спеціальною методикою здійснюватиме структурний підрозділ апарату парламенту. кожен зареєстрований та внесений до порядку денного законопроект до першого читання має пройти таку експертизу", - пояснила І.Суслова.

Вона висловила упевненість, що ініціатива знайде підтримку серед народних депутатів.

"Громадяни та міжнародне співтовариство вимагають від українського парламенту якісних змін законодавчого процесу. І гендерно-правова експертиза буде передумовою позитивних перетворень", - резюмувала вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА