22:26 23.03.2018

Парламент Перу прийняв відставку президента країни Кучинський

2 хв читати

Конгрес Перу більшістю голосів прийняв відставку президента країни Педро Пабло Кучинський, повідомляє законодавчий орган Перу в твіттері.

"Приймається відставка і оголошується звільнення з посади президента республіки - пана Педро Пабло Кучинський, 105 голосів "за", 11 "проти" і четверо утрималися", - йдеться в повідомленні конгресу.

Згідно з конституцією Перу посаду глави держави тепер перейде до першого віце-президенту Мартіну Віскарра.

У середу Кучинський оголосив про рішення покинути свій пост, не чекаючи голосування в парламенті з питання про імпічмент. Він пояснив, що прийняв таке рішення на тлі сформованої в країні "некерованої обстановки, яка не дозволяє йти вперед".

Голосування щодо імпічменту мало відбутися на цьому тижні. В середині тижня ряд перуанських політиків, що раніше підтримував президента, закликав Кучинський піти у відставку. Це сталося після публікації відео, на якому члени конгресу, що підтримують президента, обіцяють члену однієї з опозиційних партій Перу ряд привілеїв, якщо він не буде голосувати на підтримку імпічменту Кучинський.

Голосування з питання імпічменту мало відбутися на тлі звинувачень на адресу президента в тому, що він збрехав конгресу, щоб приховати свої зв'язки з бразильської будівельною компанією Odebrecht, замішаної в корупційному скандалі, який торкнувся значної частини Латинської Америки.

Голосування щодо імпічменту президента Перу вже проходило в грудні 2017 року, тоді за відсторонення Кучинський проголосувало недостатня кількість депутатів.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА