17:12 05.03.2018

Клімкін вбачає потенціал для розвитку українсько-американських торговельно-економічних відносин у створенні ЗВТ із США

2 хв читати
Клімкін вбачає потенціал для розвитку українсько-американських торговельно-економічних відносин у створенні ЗВТ із США

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін переконаний, що запровадження зони вільної торгівлі (ЗВТ) із США буде кроком вперед для розвитку торгово-економічних відносин, зокрема в контексті введення США мита на імпорт сталі та алюмінію.

"Для нас це не є великим сюрпризом. Ми розуміємо, що адміністрація США вивчала це питання протягом тривалого часу. Ми налаштовані на максимально конструктивний діалог і ведемо його в контексті українського експорту. Ми впевнені у великому потенціалі для нашого торгово-економічного співробітництва, і одна з пропозицій, яка звучить у цьому контексті, це введення зони вільної торгівлі з США", - сказав він на спільній прес-конференції з главою МЗС Фінляндії Тімо Сойні у понеділок у Києві, відповідаючи на запитання про можливість введення дзеркальних заходів у відповідь на введення США мита на імпорт сталі та алюмінію.

За словами українського міністра, питання введення ЗВТ обговорюватимуть у рамках Комісії стратегічного партнерства з США.

"Я особисто бачу великий потенціал для наших торгово-економічних відносин у таких сферах як послуги, інвестиції, хайтек... Майбутня ЗВТ для мене реально шлях вперед", - наголосив П.Клімкін.

Міністр також зазначив, що в результаті введення США таких мит сильно постраждає Євросоюз.

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп заявив про введення мита на імпорт сталі та алюмінію у 25% і 10% відповідно. Міністерство торгівлі США після проведення перевірки дійшло висновку, що імпорт цих двох металів завдає шкоди американським компаніям і національній безпеці. У президента є час до 11 квітня, щоб оголосити про рішення щодо сталі, і до 19 квітня для вирішення рішення щодо алюмінію. Заявлені тарифні ставки (25% і 10%) представляють найжорсткіші варіанти із запропонованих Мінторгу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА