16:38 31.01.2018

"Оппоблок" наполягає на скасуванні закону про відновлення суверенітету України на Донбасі

1 хв читати

Співголова парламентської фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко переконаний, що Верховна Рада має скасувати ухваленй раніше законопроект про забезпечення суверенітету на Донбасі, повідомляється на офіційному сайті партії "Опозиційний блок".

"Цей закон - ідеологічна диверсія залишків парламентської коаліції. Насправді, він лише відокремлює Донбас від України. Цим законом було надано негативний сигнал для людей, які хочуть повернутися і жити в Україні. Вони отримали сигнал про те, що зайві в нашій країні" , - заявив Ю.Бойко

За словами політика, під час розгляду законопроекту було порушено низку регламентних норм. Він також нагадав, що представники "Опозиційного блоку" зареєстрували проект постанови про скасування закону.

За словами Ю.Бойка, "Опозиційний блок" пропонує план відновлення територіальної цілісності України, основою якого є Мінські угоди про врегулювання ситуації на сході країни.

Як повідомлялося, 18 січня Верховна Рада ухвалила закон "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій і Луганській областях" і визнала Російську Федерацію державою-агресором. Наступного дня представники фракції "Опозиційний блок" зареєстрували проект постанови про скасування цього закону.

Згідно з регламентом українського парламенту, до розгляду парламентаріями проекту постанови про скасування ухваленого раніше рішення голова Верховної Ради не може підписати проголосовану законодавчу ініціативу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА