17:33 20.12.2017

Київ на засіданні ТКГ поклав на Москву повну відповідальність за гарантування безпеки СММ ОБСЄ в ОРДЛО

2 хв читати
Київ на засіданні ТКГ поклав на Москву повну відповідальність за гарантування безпеки СММ ОБСЄ в ОРДЛО

Під час засідання тристоронньої контактної групи (ТКГ) щодо врегулювання ситуації на Донбасі українська сторона висловила обурення одностороннім рішенням Російської Федерації щодо виведення своїх представників зі складу Спільного центру з контролю та координації (СЦКК), наголосивши, що це є порушенням Москвою взятих на себе зобов'язань.

"Вважаємо цей крок порушенням зобов'язань РФ, які та взяла на себе у рамках "нормандського формату" та Мінського процесу. Це рішення значно збільшує ризики ескалації конфлікту та становить загрозу безпеці СММ ОБСЄ на території ОРДЛО. Як сторона конфлікту РФ несе повну відповідальність за подальший розвиток ситуації та забезпечення безпеки спостерігачів СММ ОБСЄ на непідконтрольній Україні частині Донбасу", - написала після закінчення засідання в Мінську на своїй сторінці в соцмережі Facebook прес-секретар представника України в ТКГ, другого президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

При цьому, зазначила вона, українська сторона продовжить свою роботу у звичайному форматі, працюючи із СММ ОБСЄ. "Ми і надалі робитимемо все для безпеки персоналу місії", - написала Д.Оліфер.

Говорячи про наслідки виведення РФ свого персоналу з СЦКК, прес-секретар Л.Кучми відзначила загострення ситуації з безпекою в регіоні. Режим сталої тиші відсутній, а з боку незаконних збройних формувань ОРДЛО спостерігається тривожна тенденція до відновлення обстрілів населених пунктів.

"Лише 19 грудня 2017 року по н. п. Зайцеве було випущено 20 реактивних снарядів РСЗВ БМ-21 "Град", а 18 грудня 2017 року по Новолуганському - 40 реактивних снарядів РСЗВ БМ-21 "Град". Внаслідок обстрілу Новолуганського поранено 8 людей, пошкоджено 38 приватних будинків, 9 багатоповерхівок, дитсадок, школу, амбулаторію; половину населеного пункту знеструмлено через пошкодження ЛЕП, частково пошкоджено газогін", - нагадала Д.Оліфер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА