20:36 24.10.2017

Нацрада реформ при президенті незабаром розгляне законопроект про Службу фінрозслідувань

2 хв читати
Нацрада реформ при президенті незабаром розгляне законопроект про Службу фінрозслідувань

Президент України Петро Порошенко очікує якнайшвидшого винесення законопроекту "Про службу фінансових розслідувань", роботу над яким вже завершила голова профільного парламентського комітету Ніна Южаніна, на розгляд Національної ради реформ при главі держави для його подальшого внесення до Верховної Ради.

"Ви завершили розробку закону, в комітеті бажано його обговорити, обговорити з урядом і винести на Нацраду реформ", - сказав президент на засіданні Ради регіонального розвитку у вівторок в Києві, звертаючись до Н.Южаніної.

За словами П.Порошенка, який перервав тривалий виступ голови комітету, на Нацраді буде можливість провести детальну презентацію концепції та проекту закону.

Н.Южаніна нагадала, що до чинної системи "протидії кримінальним загрозам фінансової безпеки держави" входять: Нацполіція, Служба безпеки України, податкова міліція, Національне антикорупційне бюро України, Держфінмоніторинг, Державна аудиторська служба і Рахункова палата.

"Кожен орган сам по собі важливий, але низька ефективність роботи всієї цієї системи обумовлена низьким рівнем функціональної взаємодії між елементами системи, відсутністю єдиної інформсистеми правоохоронних органів, застосуванням абсолютно різних методів роботи і конкуренцією між правоохоронними органами", - зазначила глава комітету.

Вона наголосила на важливості створення єдиного аналітичного центру концентрації та аналізу інформації про стан фінансової системи держави, робота якого базується на використанні нових ризико орієнтованих методів кримінальної аналізу.

Н.Южаніна також розкритикувала ситуацію в Україні, коли будь-яка інформація, навіть непідтверджена, може стати підставою для початку кримінального провадження - незалежно від того, до якого органу така заява надійшла.

"Нам слід упорядкувати систему, щоб усі економічні злочини розглядалися і провадження проводились лише одним новоствореним органом", - підкреслила глава комітету.

Як повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" інформоване джерело у Верховній Раді, засідання Нацради реформ може відбутися вже найближчої п'ятниці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА