18:41 06.06.2017

Порошенко обговорив із Коболєвим і Зеркаль рішення Стокгольмського арбітражу щодо позову проти "Газпрому"

2 хв читати
Порошенко обговорив із Коболєвим і Зеркаль рішення Стокгольмського арбітражу щодо позову проти "Газпрому"

Президент України Петро Порошенко заявив, що вважає переможним рішення Стокгольмського арбітражу за позовом "Нафтогазу України" проти "Газпрому" за контрактом на постачання газу і зазначив, що це дозволило відновити справедливість і захистити інтереси України в енергетичній сфері.

"Наші спільні дії, зусилля - і команди НАТО, і юридичних представників, і команди МЗС, яка теж надавала велику допомогу, позиція Адміністрації президента та уряду сьогодні дозволили нам вийти на цей результат. Я вітаю з цим вас і вітаю весь український народ, що нарешті ми маємо захищені інтереси держави, принаймні у надзвичайно важливій енергетичній сфері", - сказав П.Порошенко під час зустрічі із заступником міністра закордонних справ України з питань євроінтеграції Оленою Зеркаль та головою правління НАК "Нафтогаз України" Андрієм Коболєвим, повідомляє прес-служба президента.

"Я можу констатувати, що це є наша переконлива перемога у захисті інтересів України", - додав він.

На думку П.Порошенка, це рішення стало можливим завдяки тому, що українська команда з перших днів зайняла позицію переконливої аргументації в Стокгольмському суді щодо захисту інтересів України, яка була дуже добре юридично доведена.

"Перше - це несправедливість і не ринковість принципу "бери або плати", - констатував президент України, зауваживши, що такий пункт був відображений в українському контракті, але відрізнявся від принципів, які були зафіксовані в європейських контрактах.

"Друга позиція, яка, я вважаю, важлива, - це те, що нарешті газ має перестати бути інструментом політичного тиску на Україну і джерелом корупційних оборудок для представників колишньої української влади. Нарешті ціна на газ формується за ринковим принципом, і це також є наше безумовне досягнення", - наголосив глава держави.

А.Коболєв подякував президенту за підтримку. Він відзначив важливість завершення справи в частині постачання газу остаточними розрахунками. За його прогнозом, цей процес займе близько трьох місяців. Крім того, голова "Нафтогазу" підкреслив важливість ануляції арбітражем вимоги "Газпрому" компенсувати більше ніж $40 млрд.

Він також повідомив, що НАК "Нафтогаз України" цього року очікує завершення транзитної справи. "Сподіваємося, що ми зможемо довести свою правоту і це дозволить нам остаточно поставити крапку в питанні приведення відносин між "Нафтогазом" та "Газпромом" до ринкових, справедливих і прозорих", - резюмував він.

О.Зеркаль високо оцінила роботу команди юристів та команди НАК "Нафтогаз України" в цій справі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА