14:48 18.12.2016

Генсек НАТО схвалив продовження санкцій проти Росії - інтерв'ю "Більд"

2 хв читати
Генсек НАТО схвалив продовження санкцій проти Росії - інтерв'ю "Більд"

Генсек НАТО Єнс Столтенберг в інтерв'ю німецькому виданню "Більд" схвалив рішення керівництва ЄС продовжити санкції проти РФ.

"Економічні санкції дають Росії чіткий сигнал, що порушення міжнародного права і зміна кордонів з допомогою військової сили тягнуть за собою більшу ціну", - сказав генсек.

Раніше цього тижня європейські дипломатичні джерела повідомили журналістам у Брюсселі, що лідери країн Євросоюзу ухвалили рішення продовжити санкції, що діють стосовно Росії ще на шість місяців. Очікується, що формальне рішення про продовження санкцій буде затверджено на початку наступного тижня.

Водночас, Є.Столтенберг знову заявив про важливість діалогу між НАТО та Росією і про небажання альянсу вступати в нову "холодну війну", про що Росію сповістять на запланованому на понеділок засіданні Ради Росія-НАТО (РРН).

"Водночас ми маємо і далі шукати діалогу з Росією. Сигнал на засіданні Ради в понеділок буде таким: НАТО не хоче ескалації, не хоче холодної війни", - зазначив він.

Генсек НАТО нагадав, що на засіданні РРН будуть обговорюватися питання, пов'язані з безпекою Європи, зокрема конфлікт в Україні.

Під час інтерв'ю Столтенберг також порушив тему конфлікту в Сирії. Генсек висловився проти застосування військових сил НАТО для врегулювання ситуації в цій країні.

"Щодо Сирії партнери по НАТО дійшли висновку, що застосування військових сил зробило б ситуацію ще гіршою", - наголосив він.

Він назвав ситуацію в районі Алеппо "жахливою", проте наголосив при цьому, що військова відповідь на кожну гуманітарну катастрофу призвела б до ще більшої кількості воєн і страждань".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА